Stálé divoké karty SGP 2015 byly přiděleny

Londýn – 14. října
Komise SGP FIM včera oznámila jména držitelů čtyř divokých karet pro seriál velkých cen. Bohužel mezi nimi nefiguruje Václav Milík, navržený prostřednictvím AK Markéta Praha. Šastnými závodníky jsou Troy Batchelor, Niels Kristian Iversen, Michael Jepsen Jensen a Thomas H. Jonasson.

Troy Batchelor byl odměněn za deváté místo v letošním seriálu, kde nejlepší výsledek zaznamenal v Kodani, i když byl povolán pouhý měsíc před začátkem v Aucklandu. Niels Kristian Iversen, bronzový z roku 2013, byl vyřazen kvůli potrhaným kolenním vazům v Gorzowě. Vyhrál dánskou velkou cenu, světový pohár družstev a potřetí se stal mistrem své země. Navíc v okamžiku svého vyřazení byl čtvrtým mužem průběžné klasifikace.

Michael Jepsen Jensen, který si v Toruni zlomil klíční kost, se už loni kvalifikoval jako první náhradník. Letos odjel šest velkých cen a po semifinálových postupech v Kodani a Cardiffu skončil v Gorzowě čtvrtý.

Thomas H. Jonasson prožil nejlepší rok své kariéry a zapůsobil především svými výkony ve světovém poháru družstev a domácím titulem.

V elitní společnosti se udrželi Greg Hancock, Krzysztof Kasprzak, Nicki Pedersen, Tai Woffinden, Matej Žagar, Andreas Jonsson, Chris Holder a Jaroslaw Hampel. Z challenge postoupil Jason Doyle, Chris Harris a Maciej Janowski.

Kompletní startovní listina včetně náhradníků a startovních čísel bude k dispozici během pátku.

Foto: Foto: Wojta Zavřel (www.wojta-foto.cz)