Plochá dráha v ohrožení

Liberec – 17. října
V Liberci se konala minulý pátek schůzka tří. Plochá dráha Liberec, Autokemp Lilberec a zástupce AČR pan Ječmínek mladší. Cílem schůzky byla situace okolo vzájemných vztahů, které jsou delší dobu na bodě mrazu. Neustálá napadání a arogance za strany autokempu donutila zástupce liberecké ploché dráhy vyvolat jednání a pokusit se najít řešení. GRS Liberec o situaci vydal oficiální komuniké.
Již v minulosti byla plochá dráha trnem v oku, protože pozemky stadionu měly být využity na karavany, stavbu obchodního domu apod.

Po neuvěřitelných sedmi letech se podařilo lidem okolo stadionu pozemky doslova zachránit a opět zprovoznit stadion.

To však neudělalo dobře vedení autokempu. Plochá dráha požádala AČR o pomoc, aby vstoupil jako prostředník do jednání.

První schůzka proběhla v pátek a dá se říct, že zamotala hlavu všem přítomným.
Vedení autokempu vyřklo požadavky: omezit činnost pouze na duben až květen a září, samozřejmě také zima, což by se samozřejmě se netýkalo jenom závodů.
Autokemp úplně zapomněl, že i závodníci a fanoušci se budou chtít ubytovat. To se nakonec ukázalo při prvních závodech, kde do kempu šlo asi 100 lidí.

Situace okolo dvou samostatných klubů pod AČR připomíná špatné manželství.
Plochá dráha Liberec dnes naplno začala pracovat na naplnění programu stadionu.
V letošním roce se podařilo zatím uspořádat pouze jeden závod na ploché dráze, ale jinak Liberec byl vyhlášen jako nejlepší pořadatel hasičských soutěží, pořádal plochou rádu handicapovaných čtyřkolkářů a motokros čtyřkolek. Dále na stadionu probíhá na asfaltovém trenažéru výcvik řidičů, škola smyku a kondiční jízdy na přídavné ovládání. Myslí se i na děti, vedle půjčovny čtyřkolek mohou malí caparti jezdit na kolech na oválu.

„Nebudu vypisovat další činnost, protože se asi přímo netýká plochodrážního sportu,“ říká Věroslav Kollert starší. „Obracím se na vás hlavně proto, že je smutné, když na vás autoklubácká organizace podává jedno udání za druhým. A ve finále, když už neví coby, tak začnou hygienou. Každý, kdo ví, co práce okolo stadionu je, dobře pochopí o čem mluvím.
Plochá dráha Liberec tak bude mít přes zimu asi plnou hlavu starostí a prošoupe podrážky na úřadech. Děkuji všem lidem okolo ploché dráhy a ne jenom jim, kteří nám pomáhají.“

Zdroj: GRS Liberec