V Divišově proběhlo soustředění

Divišov – 15. a 16. října
Na závěr letošní plochodrážní sezóny se pod vedením Milana Špinky uskutečnilo dvoudenní soustředění v Divišově. Deset juniorů o uplynulém víkendu nejen trénovalo, nýbrž se také školilo v otázce řádů, z nichž na závěr skládalo testy.

Soustředění se zúčastnili Filip Šitera, Hynek Štichauer, Zdeněk Šuranský, Matěj Kůs, Patrik Doubek, Pavel Fuksa, Ladislav Kratochvíl, Jaroslav Slavata a Pavel Pučko. V neděli se k nim přidal také Adam Vandírek. Se stopětadvacítkou jezdil Jakub Fencl.

Závodníci v sedlech půllitrů byli rozděleni do třech skupin podle zkušeností. V první byli Filip Šitera, Hynek Štichauer a Zdeněk Šuranský, ve druhé Matěj Kůs, Patrik Doubek a Pavel Fuksa a ve třetí Ladislav Kratochvíl, Jaroslav Slavata a Pavel Pučko.

V sobotu nacvičovali jízdu po lajně. Odpoledne bylo na programu několik sérií startů, kde jezdili ve skupinách a měnili si pozice na roštu. Sobotní večer byl zakončen výkladem řádů a testy, které prověřily jejich znalosti.

Neděle začala snídaní. Po ní se jezdilo venkem a posléze se nacvičovala špička. Následovalo pár sérií závodů na jeden a půl kola. Ne všechny se obešly bez pádů. Spadl Adam Vandírek po kolizi s Filipem Šiterou. Po něm Pavel Fuksa a v poslední rozjížďce to zakončil Matěj Kůs.

Nicméně u pozdního oběda byli všichni spokojeni. Po vyhodnocení víkendu odjeli všichni závodníci domů.

Foto: Pavol Pučko