Extraliga 2014 bude mít play-off

Pardubice – 6. prosince
Poté, co se na pondělním jednání VV SPD rozhodlo o pokračování extraligy stylem dvojutkání sedmičlenných družstev, by bez Mšena zbyla jen tři družstva, zbývalo vyřešit otázku podoby soutěže. Na jednacím stole ležel návrh dvoukolového modelu s dvěma střetnutími doma a venku bez play-off a alternativa stávajícího stylu se zachováním semifinále a finále. Řešení záviselo na rozhodnutí týmu Cereas Slaný, jež se extraligový trojlístek rozhodl akceptovat.

„Milan Mach se rozhodl pro verzi s play-off,“ uvedl pro magazín speedwayA-Z Petr Moravec, předseda VV SPD. „Pardubice a Praha to akceptují, čímž potvrdili, že si Slaný mohlo vybrat. Znamená to minimálně šest a maximálně osm závodů pro tým.“

Všichni už jsou v play-off:
I když rozhodnutí všech čtyř klubů, které letos jezdily extraligu, nezbývá než akceptovat, stejně se nelze ubránit lítosti nad okleštěnou soutěží. Trojice jejích účastníků už má předem jisté medaile a samozřejmě postup do play-off.

Dle pravidel postoupí do finále ve stylu doma – venku opět vítěz základní části. Jeho soupeřem bude vítěz semifinále, které se však od dosavadní praxe pojede na dráze obou soupeřů.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark IV)