Přebor překonává nejen geografické hranice

Žarnovica – 4. října
Český přebor jednotlivců se poprvé dostává za hranice republiky. Jeho třetí kolo je na programu zítra po obědě ve slovenské Žarnovici. Šampionát ovšem překonává hranice i v ohledu jezdecké účasti. Protože nad vidinou závodění zadarmo ve vzdálené lokalitě většina českých borců nejásala nadšením, pořadatelé si vypomohli cizinci.

V době uzávěrky dorazilo do Žarnovice celkem osmnáct přihlášek. Petr Moravec, předseda VV SPD nechal organizátorům z SC Žarnovica volnou ruku, aby rozpis včetně startovních čísel určili až zítra podle aktuální situace, kdo na místní městský stadión skutečně dorazí.

Přihlášky dávají tušit, že slovenské publikum může plným právem doufat ve skvělý závod. Vedle dvou slovenských juniorů spatří kupříkladu Václava Milíka, Martina Gavendu či Filipa Šiteru a stanou se svědky ostrého debutu Patrika Mikela v sedle pětistovky. Chybí bohužel nemocný Zdeněk Holub a jeho kolegové Michal Škurla a Ondřej Smetana, kteří míří na MACEC Cup v Tarnowě, a také Martin Málek, jenž bude na služební cestě na SGP v Toruni se svými chlebodárci z divišovské továrny JRM.

Startovní listinu doplňují Rakušané, Poláci a Slovinci, nicméně v duchu reglementů platí zásada, že do celkové klasifikace přeboru budou brát body pouze majitelé licencí AČR a SMF. Pro ně vznikne speciální klasifikace s tabulkovými body, které si zapíší do průběžné klasifikace před vyvrcholením, jenž je v plánu za dva týdny v Pardubicích.

jezdci bodující v přeboru: Patrik Búri (Žarnovica), Adam Čarada (Žarnovica), Martin Gavenda (Praha), Václav Milík (Pardubice), Dominik Slezák (Žarnovica), Filip Šitera (Mšeno), Patrik Mikel (Březolupy), Michaela Krupičková (Divišov), Michal Klein (Mšeno), Krzyzstof Nowacki (PL – ACCR), Josef Novák (Pardubice), Anton Wannasek (A – SMF), Fritz Wallner (A – SMF)
 
další přihlášení jezdci: Daniel Gappmaier (A), Matič Ivačič (SLO), Žiga Kovačič (SLO), Samo Kukovica (SLO), Mateusz Szostek (PL)

Foto: Eva Palánová