Václav Milík si vrátka k dlouhé dráze nechce zabouchnout

Praha – 14. srpna
Po letech relativního dostatku skvělých dlouhodrážních závodníků, s nimiž jsme spojovali české naděje na zisk medaile v mistrovství světa družstev, měl Milan Špinka potíže poskládat alespoň tříčlenný tým pro letošní ročník v neděli ve Swingfieldu. Aleš Dryml se letos rozhodl soustředit se na klasiku, navíc je po evropském šampionátu v ruském Togliatti zraněný. Michael Hádek si zase vybírá jakési závodnické náhradní volno s úmyslem specializovat se na dlouhé dráhy od příští sezóny. Do Velké Británie proto cestuje trio Josef Franc, Richard Wolff, jenž jede po ose z Rzeszowa přes Miramont, a Karel Kadlec. Přitom dlouhá je lákadlem i pro mladé juniory, o čemž čas od času otevřeně hovoří Michal Škurla či Zdeněk Holub. A minulé pondělí ve Svítkově si motocykl od Josefa France vyzkoušel také Václav Milík.

„Líbilo se mi to,“ usmívá se Václav Milík svým charakteristickým způsobem, když vypráví o své zkušenosti s dlouhodrážním motocyklem Josefa France. Nicméně že by se vrhnul na dlouhé a travnaté ovály, nemá ani pomyšlení.

„Chtěl jsem si to jen vyzkoušet,“ vysvětluje příčiny svého experimentu, nicméně vrátka si nechce zabouchnout jednou provždy. „Až nebudu junior, kdyby mi dali motorku z Prahy, možná bych se nějaký závody svez‘. Kdyby to šlo, trochu bych se vyjezdil…“

Foto: Wojta Zavřel