Hanson Schruf si vybojoval triumf

AKTUALIZOVÁNO – FOTO

Svitavy – 10. srpna
V sobotu se po celonočním dešti odjely ve Svitavách v pořadí šesté závody mistrovství republiky ve flat tracku. Po trošku delší úpravě dráhy se nakonec i prášilo a hezky zaplněná tribuna se měla na co těšit.

Hned v prvním tréninku měli kolizi Radek Podhadský a Tomáš Kis a pro bývalého slovenského plochodrážníka tímto jeho premiéra v této disciplíně skončila.

Kvalifikační jízdy FT1 ovládl divišovský Roman Janošák. Ve velice napínavém finále ho v devátém kole podjel Rakušan Hanson Schruf. Celých dvanáct finálových kol probíhal souboj čtyř jezdců o první místo.

V klasicích se ve finále bylo také na co dívat. Po startu ze zadních pozic se musel protloukat Michal Špaček dopředu. Po předjetí druhého Radka Peciny začal stíhací jízdu prvního Michala Hlouška. Po pár zatáčkách, kdy se dotáhl na kontakt, se poroučel k zemi vlastním zaviněním.

V kategorii Veterán po suverénní jízdě vyhrál letošní lídr Jirka Kozák, poprvé se na stupně vítězů postavil Martin Hakl. Po závodech ještě proběhla ukázka jízdy Hot rod.

FT1: 1. Hanson Schruf, A Husaberg
  2. Roman Janošák Honda
  3. Pavel Balšínek KTM
  4. Jan Vondrášek KTM
  5. Radek Podhadský KTM
  6. Matěj Škubal Suzuki
  7. Yasmine Poppenreiter, A Husaberg
  NQ Petr Kadavý KTM
  NQ Tomáš Kis, SK Kawasaki
 
Classics (moto 1960 – 1989): 1. Michal Hloušek Honda
  2. Radek Pecina Rotax
  3. David Hloušek Yamaha
  4. Petr Mrázek KTM
  5. Tomáš Matička Ducati
  6. Richard Bayer Yamaha
  7. Michal Špaček Yamaha
 
Veterán (moto do 1960): 1. Jiří Kozák Jawa
  2. Martin Hakl ČZ
  3. Jan Sochor Jawa
  4. František Chvojka ČZ

Foto: Martin Synek