Eduard Krčmář překvapuje lékaře i sám sebe

Slaný – 11. srpna
Ve středu se Eduard Krčmář podrobil prohlídce své zlomené klíční kosti. Svého ošetřujícího lékaře zaskočil nejen skvělým průběhem hojivého procesu, ale i skutečností, že fraktura druhé klíční kosti utrpěná v půlce dubna je již prakticky neznatelná. Stále ještě úřadující mistr republiky juniorů nechyběl při středečním výjezdu svého Slaného do Pardubic. Magazínu speedwayA-Z přitom prozradil, že plánuje comeback ještě před finále juniorského mistrovství Evropy v Güstrowě přespříští neděli.

Před svou cestou do východních Čech se slánští závodníci v pondělí svezli na svém stadiónu. Eduard Krčmář mezi nimi nemohl chybět. Místo svého modrobílého GM ovšem osedlal postarší babetu. „Do smyku jsem ji nedal, ale na zadní jo,“ směje se.

Jeho dobrou náladu umocňují zprávy od lékaře. „Doktor říká, že to vypadá dost dobře,“ svěřuje se a připouští, že rychlost rekonvalescence předčila i jeho vlastní očekávání. „Čekal jsem to horší. Ano to nebolí. Kliky ještě nedělám, ale stisk je pevnej‘.“

Poslední srpnové dny se v jeho závodnickém diáři jenom červenají kroužky důležitých závodů. Ve finále mistrovství Evropy juniorů v Güstrowě bude s největší pravděpodobností jediný Čech. Václav Milik zřejmě dá přednost challenge o SGP 2014, jenž se uskuteční ve stejný den v Poole. V podobné situaci se ovšem ocitli i Piotr Pawlicki a Aleksander Loktajev, což by mohlo dostat Zdeňka Holuba alespoň na náhradnický post.

Ve středu po Güstrowě se začne také řešit tajenka soupeře Pardubic pro semifinále extraligového play-off. S nulami na svých kontech a bez pomocného kritéria vzájemných duelů, avšak s jedním výjezdem na ovál Pardubic, resp. Prahy jsou ambice Slaného a Mšena prakticky vyrovnané.

„Chtěl bych tu Evropu zkusit,“ přemítá Eduard Krčmář u vědomí situace, že by v Güstrowě nemusela česká vlajka vůbec vlát. „Chci jezdit co nejdřív, tu extraligu stihnu asi určitě, ale mám v plánu ještě tři dny předem trénovat.“

Nešastná kolize Eduarda Krčmáře s Lukaszem Bojarskim během pardubické juniorky:

Foto: Wojta Zavřel