První ligu čekají tropy

Mšeno a Svitavy – 26. července
Až čtyřicet stupňů ve stínu slibují meteorologové na nadcházející víkendové dny. Za těchto podmínek bude pokračovat první liga hned dvojicí závodů. Vedle řádného podniku plánovaného v sobotu na čtvrtou odpolední do Mšena se čtveřice týmů utká v odloženém klání o čtyřiadvacet hodin později ve Svitavách.

Startovní listiny jsou jako obvykle děravé, by manažeři týmů mají možnost své sestavy doplnit dle platných řádů. Jedinou výjimkou v tomto směru zůstávají Pardubice, protože Lubomír Vozár bude mít zítra k dispozici hned pět závodníků.

Není ani vyloučeno, že se s pěti borci objeví rovněž Tomáš Topinka. Pražský kouč osnoval možnost startu Josefa France. Toho trápí akutní nedostatek závodů. I když je o jeho služby zájem ze strany britských klubů, k žádné dohodě nedošlo. Polská Lodž se prozatím ozvala pouze v termínu mariánskolázeňského mistrovství republiky, navíc nedávno skácela možnost Pražanova hostování v extraligovém Gorzowě.

Oproti zítřku jsou sestavy na nedělní mítink ve Svitavách chudší o Václava Milíka, Michaelu Krupičkovou a Zdeňka Simotu. Pakliže nedojde k žádné změně, čtveřice manažerů svede strategickou bitvu náhradníků, jelikož silné závodníky nominovala na tento post.

Startovní listiny víkendových závodů:

sobota – Mšeno: Grepl PDK Mšeno 1 Filip Šitera, 2 Zdeněk Simota, 3 Michal Klein, 4 neobsazeno, 17 Jan Holub
  ZP Pardubice 5 Tomáš Suchánek, 6 Michaela Krupičková, 7 Hynek Štichauer, 8 Jaroslav Petrák, 18 Václav Milík
  Markéta Praha 9 Ondřej Smetana, 10 Zdeněk Holub, 11 Michal Škurla, 12 neobsazeno, 19 Filip Hájek
  AK Březolupy/SC Žarnovica 13 Dominik Weiss (A – SMF), 14 Fritz Wallner (A – SMF), 15 Martin Málek, 16 neobsazeno, 20 Martin Gavenda
 
neděle – Svitavy: ZP Pardubice 1 Hynek Štichauer, 2 David Štěrovský, 3 Jaroslav Petrák, 4 neobsazeno, 17 Tomáš Suchánek
  Markéta Praha 5 Ondřej Smetana, 6 Filip Hájek, 7 Michal Škurla, 8 neobsazeno, 18 Zdeněk Holub
  Grepl PDK Mšeno 9 Jan Holub, 10 neobsazeno, 11 Michal Klein, 12 neobsazeno, 19 Filip Šitera
  AK Březolupy/SC Žarnovica 13 Dominik Weiss (A – SMF), 14 Fritz Wallner (A – SMF), 15 Martin Málek, 16 neobsazeno, 20 Martin Gavenda

Foto: Eva Palánová