Roman Čejka věří v postup

Divišov – 20. června
Letošní reprezentační starty mu nevycházejí dle plánu. Vypadl v kvalifikaci světového juniorského šampionátu v Červenogradě i v její evropské obdobě v Pile. Nicméně chu by si chtěl spravit už v neděli v Divišově v rámci semifinále mistrovství Evropy juniorských družstev. Roman Čejka, který si divišovský ovál otestoval naposledy během včerejšího tréninku, se magazínu speedwayA-Z svěřil se svou vírou v postup.

„Jako v Africe,“ komentoval slánský junior teploty, které včera v Divišově panovaly. „Všechno bylo úplně bez problémů, jen kdyby nebylo takové horko.“ Milan Špinka připravil pro šestici juniorů jakýsi mini závod.

Roman Čejka, Zdeněk Holub a Eduard Krčmář, s nimiž jednoznačně počítal do svého výběru na neděli, jeli třikrát. Michal Škurla, Daniel Hádek a Ondřej Smetana, mezi nimiž se chtěl Milan Špinka rozhodnout, se na dráze objevili šestkrát.

„Rozbilo se startovací zařízení a tak ho Topas dělal uprostřed dráhy na gumu,“ líčí Roman Čejka své zážitky z tréninkového klání. „Jednou jsem byl třetí a dvě jízdy jsem vyhrál. Na neděli je všechno otestováno. Doufejme, že se dráha nějak razantně nezmění.“

Na divišovském ovále bude klíčovou roli hrát zejména povedený start. „Ano, určitě, vyhranej‘ start je tady devadesát procent úspěchu,“ souhlasí Roman Čejka a vzápětí dodává své prognózy na nedělní mítink. „Snad vyhrajem‘, když tu máme natrénováno. Snad mi to po tom Červenogradě a Pile aspoň jednou vyjde.“

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark IV)