Na pozadí povodní a dešů musí VV SPD řešit závody operativně

Pardubice – 3. června
Současná povětrnostní situace nad naší republikou a povodně v mnoha oblastech, přinutily vládu vyhlásit stav ohrožení. Vedle přívalů deště rozvodněné řeky přerušily dopravu, což bylo podnětem rovněž pro VV SPD. Ze čtyř podniků plánovaných na tento týden byly prozatím odvolány středeční devatenáctky na plzeňských Borech. Osud dalších bude známý nejpozději osmačtyřicet hodin před jejich začátkem.

Konzultace s Leopoldem Klímou, předsedou PK Plzeň, zlomily šampionátu republiky do devatenácti let vaz. Náhradní termín bude stanoven do konce tohoto týdne. VV SPD se nechce sehrát takovou úlohu FIM v případě včerejšího mistrovství světa v Mariánských Lázních a řeší i další závody termínového kalendáře. Ve čtvrtek je plánován slánský extraligový výjezd do Mšena, v sobotu semifinále mistrovství republiky jednotlivců v Liberci a hned druhý den pokračování první ligy ve slovenské Žarnovici.

„Jsem domluven s pány Rudolfem Greplem a Věroslavem Kollertem, že rozhodneme osmačtyřicet hodin před jejich závody,“ řekl Petr Moravec magazínu speedwayA-Z během dnešního dopoledne. „Takže se teď zítra okolo šestnácté hodiny budeme bavit o Mšenu. Psal jsem i do Žarnovice a zatím čekám na jejich odpověď.“

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)