Michal Škurla prožije netradiční debut v mistrovství světa

Praha – 17. října
S výjimkou stopětadvacítek Michal Škurla doposud nestartoval v žádném podniku ranku evropského či světového šampionátu. S půllitrem ovšem zažije debut jako hrom. Vzhledem k úbytku závodníků na poslední dvě kola mistrovství světa juniorů v Bahia Blanca nastoupí rovnou ve finále a to ještě na druhé straně zeměkoule.

Nabídku účasti na divokou kartu nejprve dlouho zvažoval Zdeněk Holub, ale po pondělním pádu během finále šampionátu republiky ČSMS změnil názor. Jelikož po větší části plochodrážní Evropy se dá cestovat na občanský průkaz, Eduard Krčmář nemá platný pas. A na možnost startu ve dvou argentinských podnicích se nijak nadšeně nedíval ani Jan Holub.

Naproti tomu Michal Škurla popadl tuto šanci rovnou za pačesy. „Chci se tam kouknout a tohle je dobrá příležitost,“ objasnil své důvody. Tím pádem ovšem rozpoutal doslova lavinu událostí a telefonát magazínu speedwayA-Z ho dnes zastihl na cestě na letiště v německém Stuttgartu.

„Všechno se dozvídám postupně,“ netajil se pražský junior skutečností, že si chvílemi připadá jako Alenka v říši divů. „Je toho hrozně moc. Teď máme v autě bednu a v ní dvě motorky.“

Stejně jako v případě ostatních závodů bude Michal Škurla spoléhat na služby svého otce Tomáše, který ho bude doprovázet i do Argentiny.

Foto: Eva Palánová