Začíná hon na Březolupy

Liberec – 21. září
Všech pět doposud odjetých prvoligových kol skončilo zdrcujícími triumfy Březolup. Moravský tým si postupně vypracoval náskok sedmi bodů na Prahu a osmi na Pardubice. Tyto kluby větří poslední šanci za zvrat a na nedělní dva mítinky v Liberci notně posílily. Naproti tomu březolupské opory Martin Málek a Martin Gavenda ve stejném termínu pojedou slovenský šampionát v Žarnovici.

Josefu Mizerovi za těchto okolností nezbylo, než povolat do boje slánský tandem Michal Dudek – Roman Čejka, který doplní Daniel Hádek. Všichni ostatní týmy však hlásí plné sestavy s výjimkou pražské Markéty, která bude postrádat nemocného Dominika Hinnera.

Do akce se však vrací Ondřej Veverka, jemuž onemocnění mononukleózou vzalo nejlepší část sezóny. Zbytek sestavy budou tvořit Michal Škurla, Ondřej Smetana a Zdeněk Holub. V silném složení do Pavlovic zamíří i Pardubice a překvapivě Mšeno.

Středočeské družstvo, v němž nechybí juniorská trojice Stanislav Pouznar, Zdeněk Růžička a Michal Klein, bude výrazně podpořena Filipem Šiterou a Janem Jarošem. Jeho přítomnost na postu náhradníka dává jasně najevo, že Rudolf Grepl plánuje hodně taktizovat.

To se týká rovněž Lubomíra Vozára, který nasadil Václav Milíka na stejnou pozici ve svém družstvu. Pardubický kouč bude přitom doufat, že se jeho náhradník stihne včas vrátit z finále evropských párů v ukrajinském Rovnu. Vestu s bílým půlkoníkem obléknou ještě Jaroslav Petrák, Hynek Štichauer, René Vidner a David Štěrovský.

Startovní listina:

Markéta Praha: 1 Michal Škurla, 2 Ondřej Smetana, 3 neobsazeno, 4 Ondřej Veverka, 17 Zdeněk Holub
ZP Pardubice: 5 Jaroslav Petrák, 6 David Štěrovský, 7 René Vidner, 8 Hynek Štichauer, 18 Václav Milík
Grepl PDK Mšeno: 9 Filip Šitera, 10 Stanislav Pouznar, 11 Zdeněk Růžička, 12 Michal Klein, 19 Jan Jaroš
Březolupy: 13 neobsazeno, 14 Michal Dudek, 15 Daniel Hádek, 16 neobsazeno, 20 Roman Čejka

Poznámka: sestavy odpoledního závodu mají svou uzávěrku v neděli v 15:00

Foto: Eva Palánová