Pardubičané pojedou o evropské finále

Praha – 6. září
Tomáš Suchánek a Václav Milík se minulý měsíc dali dohromady pro český šampionát dvojic. Jejich ambiciózní plán získat pro východočeský klub první titul v historii nevyšel. Nyní před nimi leží mnohem větší výzva. V sobotu se v maďarském Miskolci pod manažerskou taktovkou Petra Moravce pokusit o postup do finále párového mistrovství Evropy. Milan Špinka, český reprezentační kouč, magazínu speedwayA-Z vysvětlil, proč jeho volba padla právě na tyto dva.

„V mistrovství Evropy a světa postoupili nejdál,“ říká Milan Špinka. „Suchoš jede finále mistrovství Evropy, Vašek finále juniorského světa. Když vezmeš Evropu a svět, tihle dva se dostali nejdál.“

Milan Špinka přitom měl v hledáčku Aleše Drymla, avšak proti jeho startu se postavil Pardubičanův nabitý diář. Největší překážkou je, že finále evropských dvojic v Rovně koliduje s challenge v Mariánských Lázních. Pakliže se pardubickému tandemu podaří v sobotním souboji s Maďary, Lotyši, Rakušany, Slováky, Angličany a Italy postoupit, ve finále je posílí Josef Franc.

Evropské dvojice mají za sebou první semifinále, které se poslední srpnovou sobotu konalo v dánském Munkebo. Odtud postoupili Dánové, Němci a Poláci, další příčky obsadili Rusové, Slovinci, zatímco druhý pár Dánska jel bez nároku na postup.

Foto: Eva Palánová