Pardubice budou hájit průběžné vedení na domácím ovále

Pardubice – 25. července
Bez pražské Markéty a pražských závodníků vůbec je letošní šampionát juniorských družstev poměrně dietní. Dnes v podvečer uvidíme v Pardubicích jeho třetí a zároveň předposlední kolo, v němž domácí budou hájit vedoucí příčku. Stopětadvacítky, které tradičně doprovázejí juniorská družstva, se pohybují na hraně limitu. Přihlásilo se jich jenom pět, a pakliže by někdo z nich nepřijel, nemůže mít jejich závod mistrovský statut.

René Vidner není po svém přeborovém pádu před čtrnácti dny ještě zcela fit, proto se Lubomír Vozár rozhodl posílit Václava Milíka a Davida Štěrovského zahraniční posilou. Rozhodl se využít služby Pawla Paryse, který v Polsku prokládá starty v juniorských šampionátech s vestou Grudziadzu s příležitostným působením v první lize za Ostrow. Ani českým divákům není osmnáctiletý Polák neznámý, naposledy u nás startoval při Memoriálu Jiřího Hurycha v Chabařovicích.

S odstupem jediného bodu dýchá na pardubická záda Slaný. Po úvodním triumfu na své domácí dráze skončil v Liberci až třetí, ale to se Milan Mach musel obejít bez Romana Čejky. Ten však byl nyní dodatečně nahlášen do sestavy.

V plné síle se konečně objevuje i DaK Moto Plzeň-Divišov, kde se trio Jan Holub, Daniel Hádek a Michaela Krupičková vůbec poprvé schází kompletní. Se čtyřmi závodníky se však představí pouze Mšeno, které nahlásilo Patrika Nagye, Michala Kleina, Zdeňka Růžičku a Stanislava Pouznara.

Startovní listina :

ZP Pardubice: 1 Václav Milík, 2 Pawel Parys (PL), 3 David Štěrovský, 13 neobsazeno
AK Slaný: 4 Eduard Krčmář, 5 Michal Průcha, 6 Roman Čejka
Grepl PDK Mšeno: 7 Patrik Nagy, 8 Stanislav Pouznar, 9 Michal Klein, 15 Zdeněk Růžička
DaK Moto Plzeň-Divišov: 10 Jan Holub, 11 Daniel Hádek, 12 Michaela Krupičková, 16 neobsazeno

Mistrovství republiky 125 ccm:

1 Patrik Mikel, Březolupy
2 Roman Mády, Plzeň
3 Josef Novák, Pardubice
4 Filip Hájek, Praha
5 Richard Geyer, D

Foto: Jan Kobzáň