V Roudnici nad Labem se z ploché dráhy těšily nejen děti

Roudnice nad Labem – 3. června
Když jsem dostal pozvání moderovat dětský den v Roudnici nad Labem, hned mě napadlo, že to je vhodná příležitost, jak propagovat plochou dráhu. V Roudnici ještě zblízka motorky neviděli a přitom Slaný je od Roudnice asi pětadvacet kilometrů.

Na moje pozvání velmi rychle zareagovali manželé Jiřina a Ladislav Šifaldovi z Chabařovic a přijeli s celou plochodrážní školičkou od pěti do patnácti let. Návštěvníci s dětmi rychle našli cestu do místa, kde měly Chabařovice rozbitý stan. A nutno přiznat, že se děti začaly stahovat do těchto prostor i z jiných soutěží obzvláště, když byla možnost svezení na plochodrážním motocyklu.

Přítomní rodiče se dozvěděli mnohé o ploché dráze a také, že na ni mohou jezdit do blízkého Slaného nebo Mšena. Dostali i informace co dělat v případě zájmu dětí o tento sport.

Celou akci vylepšila přítomnost neoficiálního mistra světa v kubatuře 250 ccm Eduarda Krčmáře a hlavního hosta, legendy Jiřího Štancla, který musel věnovat spoustu autogramů a odpovídat na dotazy.

Roudnický dětský den v parku Josefa Hory byl jasným důkazem dobré reklamy a propagace ploché dráhy u nás. Chce to jediné. Méně mluvit a více dělat a k tomu ještě to správné plochodrážní srdíčko. A protože to nikdo jiný neudělá, dovolte mi poděkovat všem z Chabařovic, Krčmářovým a Štanclovým. Na rozdíl od mnoha jiných jste udělali kus dobré práce pro plochou dráhu a nebylo to poprvé. Těším se na příště.

Foto: Jiřina Šifaldová