Češi a Slováci v akci 491

Nový rok začal v jarním aranžmá, ale víkend srazil teploty pod bod mrazu, až by se chtělo vyrazit na ledy. Ono by to šlo. Ve Švédsku odstartovala třemi úvodními závody letošní ročník Isracing Superligan. A to také za účasti Andreje Diviše.

 

Andrej Diviš má za sebou tři závody | foto Martin Běhal

Šest týmů se v závodě na jednadvacet rozjížděk prvně utkalo v pátek v Östersundu. Až v poslední z nich se rozhodlo o vítězství Strömsundu s Franzem Zornem, Hansem Weberem a Jasperem Iwemou. Stačila jim remíza, aby Örnskoldköldsvik předčili o čtyři body. Andrej Diviš v jeho sestavě přidal Stefanu Svenssonovi a Jimmy Hörnellovi tři body se dvěma bonusy (1 0 2 0 0).

Strömsund zvítězil rovněž nazítří na svém domácím ledu. Druhou pozici brala Jämtarna v pravdě mezinárodním složení Luca Bauer, Beat Dobbler, Charly Ebner a Jo Saertre. Örnskoldköldsvik byl třetí a Andrej Diviš skóroval šesti body s dvěma bonusy (ex 1 2 2 1).

Včera v Örnskoldköldsviku nadešel čas Inn Isar racing Teamu s Markusem Jellem, Maxem Nidermaierem a Ove Ledströmem. Strömsund za ním zaostal o dva body, domácí o tři. Andrej Diviš vyjezdil dva body (1 0 1 – ex).