Pojede se bez kvalifikace

Plzeň – 22. května
Český šampionát juniorů pod jurisdikcí AČR pokračuje zítra svým druhým kolem na plzeňských Borech. Mítink bez jednoznačného favorita se však tentokrát bude muset obejít bez kvalifikace, jelikož počet došlých přihlášek koresponduje se šestnácti kolonkami pro jména v rozpise jednotlivců.

Kromě Romana Čejky, jenž si z Blijhamu přivezl zlomenou klíční kost, a dalšího zraněného maroda Stanislava Pouznara bude chybět i Roland Benkö. Maďarský závodník se omluvil s ohledem na technické problémy.

Vítězství z úvodního podniku ve Slaném bude obhajovat Václav Milík. Už na středočeské dráze se přesvědčil, že mu roste zdatný konkurent v osobě Eduarda Krčmáře. S ním se dělí o průběžné vedení v seriálu, by na skládání konečných účtů je logicky ještě setsakramentsky brzy.

Oběma leaderům však budou na paty šlapat další borci, především lepšící se mladící z pražské Markéty a domácí Jan Holub s Danielem Hádkem. Podceňovat nelze ani Patrika Nagye a konec konců ani nikoho jiného. Český juniorský šampionát navzdory mírně generační obměně totiž naštěstí znovu prožívá skvělé časy, v nichž výsledek každé jízdy je předem doprovázen otazníkem.

Startovní listina:

1 Daniel Hádek, Plzeň
2 Michal Průcha, Slaný
3 Václav Milík, Pardubice
4 Michal Škurla, Praha
5 David Štěrovský, Pardubice
6 Patrik Nagy, H – Mšeno (ACCR)
7 Zdeněk Růžička, Mšeno
8 Vít Janoušek, Mšeno
9 Jan Holub, Plzeň
10 Dominik Hinner, Praha
11 Ondřej Smetana, Praha
12 Eduard Krčmář, Slaný
13 Ondřej Veverka, Praha
14 Zdeněk Holub, Praha
15 Michal Klein, Mšeno
16 René Vidner, Pardubice

Foto: Wojta Zavřel