Dlouhodrážní experiment Lukáše Drymla může mít pokračování

Mariánské Lázně – 29. dubna
Víkendový program na lázeňském kilometru začal prakticky už ve středu. Rutinního tréninku, jenž se stal už pravidlem, se účastnili Aleš Dryml, Karel Kadlec a Antonín Klatovský. Zaznamenáníhodnou událostí se ovšem stal dlouhodrážní debut Lukáše Drymla, který se do depa vrátil nadšený.

Pardubický závodník nechyběl v lázeňských boxech ani v neděli. Závod sledoval z tribuny, přesto ovšem dokázal účinně poradit v bratrových boxech. A po závodě patřil k prvním gratulantům novému šampiónovi.

Otázka směřující k jeho vlastní dlouhodrážní kariéře se nabídla prakticky automaticky. Bude mít jeho středeční tréninkové svezení své pokračování v závodním tempu? „Někdy jo,“ odpověděl Lukáš Dryml neurčitě. „Musím makat.“

Podobné tréninky končí různě. Před pěti lety se v Mariánských Lázních svezl Matěj Kůs. Aby mohl trénovat v rámci podniku českého šampionátu, byl dopsán do startovní listiny jako náhradník. Do závodu ovšem nezasáhl a krátká dráha má v jeho plánech prozatím jednoznačnou přednost.

Naproti tomu Michaela Hádka dlouhé ovály lákaly. Poprvé se svezl při mistrovství republiky v roce 2009. V závodě měl být náhradníkem, ale nakonec byl stejně jako John Hartley stažen, aby mohlo být uplatňováno pravidlo o trestné čáry za najetí do pásky. Dnes však plzeňský závodník může být pokládán za plochodrážního obojživelníka.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)