Zájem stále trvá a přeborníkem může být pořád kdokoliv

Mšeno – 30. dubna
Svým druhým kolem pokračuje zítra ve Mšeně český přebor. By už nejde o semifinálový postup, jezdecký zájem stále trvá. Ve startovní listině je už dvacet jmen. Protože mezi nimi chybí Václav Milík, je nadmíru jasné, že přeborníka nebudeme znát ještě před nadstavbovým Memoriálem Emila Sovy.

Reglementy totiž stanovují, že se do závěrečné klasifikace počítá jen padesát procent absolvovaných mítinků. Proto by nejkratší cestou k titulu bylo zopakovat vítězství z Pardubic. Absencí Václava Milíka ovšem přebor paradoxně získává na atraktivnosti. Do zlaté medaile, i když v tomto případě hodně pomyslné, se tři závody před koncem může zakousnout kdokoliv. A to i ten, který by se prozatím do přeboru nezapojil.

Dvacet závodníků v depu si vynutilo použití rozpisu na pětadvacet rozjížděk, přičemž se závodníci budou řadit na roštu po čtyřech stejně jako při pardubickém semifinále šampionátu jednotlivců AČR. Pětadvacátou jízdou ovšem mšenský program nekončí.

Stejně tradiční jako prvomájový termín, jenž se u mšenských závodů s většími či menšími přestávkami objevuje od roku 1958, je i Memoriál Emila Sovy. Na věčného optimistu, který zemřel v létě 1999, se bude vzpomínat nejen v tradičním stánku U Emila, ale i jeho třináctým memoriálem. Jeho podoba bude určena dodatečně přímo na místě.

Startovní listina:

1 Michal Škurla, Praha
2 David Štěrovský, Pardubice
3 Krzysztof Nowacki, PL – Slaný (ACCR)
4 Michal Průcha, Slaný
5 Dominik Hinner, Praha
6 Jan Jaroš, Mšeno
7 Jaromír Otruba, Pardubice
8 Vít Janoušek, Liberec
9 Vladimír Višváder, Mšeno
10 Zdeněk Holub, Praha
11 Antonín Klatovský, Divišov
12 Patrik Nagy, H – Mšeno (ACCR)
13 René Vidner, Pardubice
14 Filip Šitera, Mšeno
15 Stanislav Pouznar, Mšeno
16 Tomáš Jůza, Pardubice
17 Ondřej Smetana, Praha
18 Michal Klein, Mšeno
19 Zdeněk Růžička, Mšeno
20 Michal Dudek, Slaný

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II) a Wojta Zavřel