Dusno přineslo do Slaného nepohodu

Slaný – 30. června
Týden utekl jako voda a opět zde byl pátek, ten 30. června byl významný tím, že pro školáky skončila školní docházka a začaly pro ně zasloužené dva měsíce trvající volné dny. Odpolední čas na slánském plochodrážním stadionu měl opět patřit dalšímu pokračování plánovanému tréninku nadějí sportu levých zatáček.

 

V pátek se ve Slaném mladí závodníci převlékali do kombinéz zbytečně | foto Aleš Altman

Talent Speedway Slaný však musel být zrušen, dusno které provázelo celý páteční den, zapříčinilo, že se těsně před sedmnáctou hodinou nad Slaným objevily černé mraky a z nich se po chvilce spustil déšť, který postupně sílil. Byť vše bylo jako vždy náležitě připravené, musel realizační tým oznámit mladým jezdcům, že se dnes bohužel trénovat nebude.

Trenér Miroslav Rosůlek, ač je velký optimista, tentokrát odjížděl k domovu lehce zamračen nad rozmary počasí, ale již vyhlíží lepší zítřky, neboť ve středu 5. července na Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje se ve Slaném objeví znovu. A to na základě tréninku reprezentantů ČR v kategorii 125 ccm Karla Průši, Petra Marka a Štěpánky Nyklové, kteří se připravují na vrchol sezony v podobě světového a evropského poháru v této třídě 22  –  23. července v polském Gdaňsku.

David Filipovský, vedoucí Sportovního mládeže AČR při Autoklubu Slaný, připravil na  středeční sváteční den pro trio reprezentantů testovací tréninkový odpoledne, kde si budou moci vyzkoušet svoji závodní techniku a otestovat vše potřebné a to i za asistence firmy SHUPA.

Na ovál se nedalo vyjet | foto Aleš Altman

Aleš Altman operativně oslovil přítomné mladé naděje, že středa 5. července se bude týkat i jich a nahradí se jim deštěm zrušený páteční tréninkový program. A tak Jaroslav Bartek, Aleš Altman mladší., Jakub Hejkal, David Filipovský mladší, Stanislav Kohout, kteří nedobrovolně museli za pomoci svých rodičů naložit své motocykly, je ve Slaném opětovně vyloží a na malé dráze budou pilovat základy plochodrážního sportu.

V dílně, kterou má k dispozici Talent Speedway Slaný, se před deštěm schovával i Jakub Hejral. Jeho příjezd již ve čtvrtek odpoledne avizoval Filip Šitera, oba dva jsou nerozlučně spjati s klubem PDK Grepl Mšeno. Nebyl ve Slaném náhodou. Z Jičína přicestoval i ze svým synem  Jakubem a ten si na premiéru v sedle plochodrážního stroje bude muset ještě chvilku počkat.

Po depu slánského stadionu se kromě zmíněných frekventantů TaSS pohybovali i jejich kamarádi ze školních lavic, kteří je přijeli podpořit v tréninkovém úsilí a možná, že si najdou i oni cestu a příště si vyzkouší jízdu na plochodrážním motocyklu: Nikdo jim samozřejmě nebude bránit, neboť kolektiv, který se v současné době ve Slaném snaží pracovat, jak při přípravě závodů, tréninků, údržby oválů a dalších nezbytných záležitostí, našel společnou řeč. Atmosféra má hned jiné dimenzi, která se pozitivně promítá do klubové činnosti.