Češi a Slováci v akci 469

Jen a jen Kostěnice mohly v uplynulém týdnu vytáhnout fanoušky ke sledování ostré plochodrážní akce na našem území. Závodníků s licencemi se však v této hobby akci sešlo minimum a tak nám nezbývá, než si o českých a slovenských plochodrážnících přečíst ze zahraničních zdrojů.

 

Daniel Klíma byl včera v Daugavpilsu na straně vítězů | foto Karel Herman

Tradiční pondělní kompilaci magazínu speedwayA-Z začneme opět úterkem, a sice jedenáctým kolem polské extraligy U24. Jan Macek (2 0 – 0) skóroval dvěma body pro své Krosno, které v domácím utkání porazilo Leszno 45:42. Jaroslav Vaníček nebodoval (0 0 0 – ) v domácím utkání své Wroclawi proti Ostrowu, jenž skončilo za stavu 35:55.

Ve čtvrtek přišla řada na několikrát odložený extraligový duel Krosno vs. Czestochowa.  Místní Vlci prohráli 41:49 a Václav Milík jim skóroval čtyřmi body s jedním bonusem (1 1 2 -).

V pátek večer se Lublin doma vypořádal s Gorzowem 52:38. Martin Vaculík byl se čtrnácti body (3 3 2 3 1 2) a jedním bonusem nejlepším závodníkem hostujícího týmu.

Včera si Krosno přijelo pro další porážku do Grudziadzu. Místní celek je porazil 51:38. Václav Milík inkasoval osm bodů s jedním bonusem (1 1 1 2 0 3).

V Daugavpilsu se včera nevyvedlo počasí, ale déšť přesto dovolil uskutečnit třináct jízd druholigového duelu s Tarnowem, který vyhrál 37:41. Daniel Klíma se na triumfu podílel pěti body (3 1 1).