V Hamru na Jezeře zabouří motory ještě dnes

Hamr na Jezeře – 1. února
By letošní šampionát ledařských družstev startuje tuto sobotu v Růžené a další kola jsou na programu příští neděli v Mělicích a přespříští sobotu v Hamru na Jezeře, v severních Čechách zabouří plochodrážní motory ještě dnes. Na pláži hamerského jezera, po níž se procházel i legendární Jaroslav Marvan v roli bručouna Gustava Anděla, rozbijí své depo závodníci testující své motocykly.

Radek Hutla s Janem Pecinou měli po sobotním semifinále v Luchovici hodně naspěch. Poháněl je polský manažer Pawel Ruszkiewicz, jemuž v jeho Sanok Cupu chyběli dva závodníci. Když se však dvojice českých reprezentantů dostala na ruské hranice, pohled na monitor navigace dal jasně najevo, že začátek není možné stihnout.

A tak pokračovali rovnou domů, kde na ně čeká pořadatelská role. I když jsou hlášeny arktické mrazy, které se k nám plíží od Uralu a tato neděle je volná, připravit všechno na závod během týdne nebylo možné.

Příští sobotu dostali čeští ledaři pozvánku k pouáku do St. Johannu a proto se Mělice jednou až v neděli. Na Hamr na Jezeře tím pádem zbyl původní termín 18. února. Dnes však tady proběhne trénink.

„Jedeme tam taky,“ řekl magazínu speedwayA-Z Radek Hutla, který má o starost víc po sobotním debutu svého syna v mistrovství světa. „Lukáš v St. Johannu prakticky ani jednou nedojel…“

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)