Vladimír Vopat končí na pozici pražského kouče

Třebusice – 31. ledna
Jelikož české extraligové kluby až na řídké výjimky dávají podpisu smluv se svými zahraničními akvizicemi v zásadě stejný díl jako sovětští partyzáni svým diverzím vůči okupantům, byla by většina informací o jezdeckém kádru z větší části spekulace. Anebo v lepším případě porušení daného slibu mlčenlivosti, což je atribut každého slušného novináře. Nicméně jedna věc o extralize 2012 je jisté ještě před půlnoční uzávěrkou soupisek. Pražský Olymp povede do boje nový kouč.

Po dvou sezónách totiž na této pozici končí Vladimír Vopat. „Z časových a pracovních důvodů,“ vysvětlil magazínu speedwayA-Z muž, který do pražského historického portfolia dodal stříbro a bronz.

Zejména předloňský post vicemistra byl obrovským úspěchem, a to tím spíše rozehrál-li svou kampaň třemi prohrami na své domácí dráze. „Mohlo to být lepší,“ zůstává Vladimír Vopat skromným. A připomíná úžasná semifinále play-off, o něž však naše vyšší soutěž bohužel přišla. „Předloni jsme porazili Pardubice u nich, loni nám to na Markétě vrátili.“

Vladimír Vopat koučoval Olymp celkem v sedmnácti extraligových a třech přátelských kláních, v nichž zaznamenal devět vítězství a jednu remízu. „Svému nástupci přeji, aby byl úspěšnější,“ uzavírá své působení v manažerské roli.

Jeho nástupcem by se měl stát Tomáš Topinka.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)