Automotoklub Zlatá přilba Pardubice uzavřel závodní sezónu

AKTUALIZOVÁNO – FOTO

Pardubice – 28. října
Především jezdcům a jejich příznivcům patřilo páteční sváteční dopoledne na plochodrážním stadionu ve Svítkově. Na posledy v letošním roce zaburácely ve Svítkově motory plochodrážních speciálů a jezdci se a už symbolicky nebo i prakticky loučili s právě končící sezónou.

Mezi ty první patřil smolař Tomáš Suchánek, který upadl minulý týden v Žarnovici a dovádění na dráze tentokrát pouze přihlížel. Naopak mezi ty druhé se zařadil Aleš Dryml, který po před několika dny absolvoval operaci svého ramene a na motocykl usedl poprvé po zisku mistrovského titulu a úspěšném završení sezóny ve které vybojoval bronzovou medaili v mistrovství Evropy.

Stal se také kapitánem jednoho ze dvou týmů, které bojovali v recesistickém závodě o „Pohár Jana Bechera“. V závodě, který se skládal ze soubojů nejenom v klasických jízdách na čtyři kola, ale také i v jízdě na opačnou stranu doprava, v soubojích dvojic na jednom motocyklu, netradičním kličkování mezi kužely a v souboji na dlouhých deset kol s výměnou kol a doplněním paliva. Právě tým Aleše Drymla byl nakonec úspěšnější týmu letošního mistra České republiky v závodech do 19 let Václava Milíka.

O výsledek však vůbec nešlo, na dráze byly k vidění nejenom jezdci týmu, který letos obsadil v extralize druhé místo a vyhrál 1. ligu jako Jaroslav Petrák, Tomáš Jůza nebo Jaromír Otruba, ale také jezdci, kteří byli u úspěchů minulých let Vladimír Kalina a Václav Milík starší a také mnoho jejich přátel, jako třeba český reprezentant Filip Šitera a jiní.

Na závěr akce, kterou snad nikdo z přítomných nemohl kritizovat, se svezl každý, kdo měl odvahu, a již sám nebo ho na svém motocyklu svezl některý z jezdců extraligového týmu. K radosti mnoha příznivců do této části, která se líbila především těm nejmladším, už zasáhl i Hynek Štichauer, který patřil ke smolařům právě skončené sezóny a ve druhé polovině roku na motocyklu neseděl, až dnes.

&nbsp 01 02 03 04 05 06 07 TOT
1. Tým Aleše Drymla           &nbsp   20
Aleš Dryml       3       3
Vladimír Kalina     2       3 5
Tomáš Jůza 0       2     2
Petr Zavřel           2   2(1)
Vít Janoušek   3       3   6
Dan Macl       0       0
Patrik Linhart 1   1         2(1)
Petra Tučímová         p      
 
2. Tým Václava Milíka               19
Václav Milík 3     2 3     8
Václav Milík st.     0         0
Filip Šitera 2     1       3(2)
Jaromír Otruba         &nbsp 0   0
Jakub Hejral     3       2 5
Michael Gregor   2       1   3
Tomáš Otruba         p      

Legenda jízd: 01 – klasika, 02 – kužely, 03 – doprava, 04 – klasika, 05 dvojice, 06 – vpravo, 07 – 10 kol, p = pasažér při jízdě dvojic

Foto: Michal Kohout