Češi a Slováci v akci 433

Prší, prší, jen se leje. S drobnými přestávkami už řadu dnů. Rozhodující finále českého šampionátu v Plzni muselo být přeloženo na říjen. A světlá příklad Chabařovic, kde v sobotu korunovali Petra Marka za mistra českých stopětadvacítek, dává naději, že středeční vrchol extraligy v Liberci rovněž neskončí bahnem a kalužemi na dráze před pustým depem. Srážky však padaly i v Polsku, což nepřineslo dobré zprávy pořadatelům Zlaté přilby města Pardubice.

 

Polské deště komplikují Zlatou přilbu | foto Karel Herman

Přitom se polské závody vinou vody z nebes překládaly již předtím. Úvodní finálový duel první ligy byl z předminulé neděle přesunut na minulé pondělí. Krosno si doma poradilo se Zielenou Gorou 50:40. Václav Milík dodal hostům devět bodů a bonus (2 2 2 2 1), Jan Kvěch pro hosty skóroval pěti body.

Odveta v Zielonej Goře měla být na pořadu včerejšího dne. Jenže nepříznivé počasí a nepříliš optimistická předpověď již v sobotu vedla k rozhodnutí mítink o týden přeložit. Přesně na termín Zlaté přilby města Pardubic, v jejíž předběžné startovní listině figurují nejen oba Češi, ale také Max Fricke či Andrzej Lebeděvs.