O přebornický titul je velký zájem

Praha – 11. října
Zatímco v srpnovém třetím kole českého přeboru v Liberci do depa dorazilo pouze jedenáct závodníků, o dnešní vyvrcholení na pražské Markétě je vyšší jezdecký zájem. A to i ze strany borců, které bychom směle označili za extraligové. Ke korunovaci mají nejblíže Filip Šitera a Michal Dudek.

Oba totiž dokázali mávat z nejvyššího stupně vítězů a do celkové klasifikace, do níž se počítají dva nejlepší výsledky, si připsat hned pětadvacet bodů. Vítěz třetího klání Vladimír Višváder stále ještě po svém flat trackovém pádu nezávodí, takže pokud Filip Šitera nebo Michal Dudek své vítězství zopakuje, vyhraje i celý seriál tou nejpřímočařejší cestou.

Nicméně svět není černobílý a plochá dráha naštěstí také ne. Proto se nabízí bezpočet dalších scénářů. Ve startovní listině původně figurovalo třináct jmen, avšak dnes dopoledne se musel omluvit Jaromír Otruba, jehož sklátila střevní chřipka. O volná místa se ovšem mohou až do čtrnácti hodin přihlásit další zájemci.

Praha dnes rozhodne také o mistru stopětadvacítek na krátkých drahách. Tady vede Michal Škurla o dva body před Michaelou Krupičkovou a o tři před Zdeňkem Holubem.

Startovní listina:

1 Jaroslav Petrák, Pardubice
2 Ondřej Smetana, Praha
3 Zdeněk Holub, Praha
4 Filip Šitera, Mšeno
5 Václav Milík, Pardubice
6 Ondřej Veverka, Praha
7 Michal Klein, Mšeno
8 Zdeněk Růžička, Mšeno
9
10
11 Tomáš Jůza, Pardubice
12 Michal Škurla, Praha
13 František Irmiš, Plzeň
14 Michal Dudek, Slaný
15
16 David Štěrovský, Pardubice

Foto: Wojta Zavřel