Radek Hutla věří v povedenou zimu

Přelouč – 6. října
Během pardubického víkendu měl na starosti prodejní stánky. Obvyklé starosti s prodavači či kontrolory obchodní inspekce, větřící při velké akci příležitost udělit pokuty, zvýšilo časové posunutí Zlaté stuhy. Zvýšený elektrický příkon hrozil energetickým výpadkem v přilehlých částech města. Radek Hutla si však přesto našel krátký okamžik, aby se magazínu speedwayA-Z svěřil se svými plány na zimu.

„Musím začít hubnout,“ nezastíral. „Sice tady teď běhám po stadiónu, ale bolej‘ mě z toho kyčle, tak radši jezdím na skútru.“ Rovněž v nadcházející sezóně bude Radek Hutla sedět na dvou židlích. Vedle závodění chce znovu pořádat závod na písníku v Mělicích.

„Když počasí dovolí, budu pořádat Mělice,“ rozvíjel své plány. „Chtěl bych zase začátek února jako letos. Bylo na hovno léto, ale zima má bejt‘ dobrá. Věřím tomu. Mám postavenej‘ novej‘ rám, ještě jeden budeme stavět. Jednu starou motorku prodáme, jednu necháme jako rezervu.“

Vedle jeho syna Lukáše se letos do sedla ohybovaného speciálu vrátil také otec Václav. Při hamerské show ale prošel nezaviněným pádem, po němž se vyjadřoval, že bude jezdit jenom s regulérními závodníky, kteří mu podobné horké chvilky nepřipraví. Navíc se záhy vynořily hlasy, že si staví motocykl s motorem BM Alexandra Kopeckého.

„Táta si postaví motorku nebo může jet na naší rezervě,“ komentoval Radek Hutla záměry svého otce. „Nevím, jestli se požene do mistráku, ale někde by se svez‘. Možný ale je, že pojede i tam, když nebudou lidi. Ale další ledaři mají zase přibejt‘. Bude asi honička, koho z cizinců pozvat.“

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)