Češi a Slováci v akci 428

Minulých sedm dnů přineslo na oválech spoustu emocí. Ať už veskrze pozitivní jako čtvrteční extraliga v Pardubicích, či zcela opačné typu včerejší SGP2 v Cardifu. O tom jsme si však na stránkách magazínu speedwayA-Z vyprávěli. A dnes nás čeká výprava za našimi závodníky do zahraničí, byť bude poněkud stručná. Kdyby se Hynek Štichauer a Ondřej Smetana nevypravili do francouzského Miramontu, byla by dnešní kompilace jen o tom, kde nestartoval Václav Milík.

 

Václav Milík totiž v sestavě své Motaly, která v Hallstaviku prohrála 49:41 jen rider replacement. A ve čtvrtek se nedostal do akce ani v krosenské vestě. Čtvrteční match s Landshutem totiž musel ustoupit dešťovým kapkám na neděli. Jenže Norick Blödorn ze sestavy hostů musel narychlo na SGP2 do Cardiffu a tak došlo k dalšímu přesunu na příští neděli.

Nový ovál v Miramontu otvíral volný závod Trophée MGS Isolation. Hynek Štichauer vévodil se čtrnácti body (3 4 4 3) jeho základní části a ve finále skončil druhý. Ondřej Smetana se trápil s poruchami s pěti body (1 E 2 2) do semifinále nepostoupil.

Ondřej Smetana a Hynek Štichauer startovali v Miramontu | foto laskavostí Hynka Štichauera