Michael Hádek si vylepšil názor na svítkovský ovál

Chotíkov – 21. září
Na poslední chvíli vybojoval český juniorský titul. Další, dalo by se říct už tradiční zlato, přidal z mistrovství republiky juniorských družstev. Co by si ve svých jednadvaceti letech mohl přát více? Triumf ve Zlaté stuze příští pátek! Michael Hádek se magazínu speedwayA-Z svěřil, že se mu po vítězství v juniorce svítkovská dráha zase zamlouvá.

„Musím pořešit šesti- nebo sedmikilo motor, aby to letělo,“ žertuje Michael Hádek na téma své přípravy na páteční předzávod pardubického super víkendu. „Sice by to hůř startoval, ale nějak bych se s tím popasoval, kdyby byl materiál na venku. (smích).“

Avšak žerty stranou, Michael Hádek má poslední příležitost napodobit svého otce Bořivoje a strýce Jana, kteří oba Zlatou stuhu vyhráli. „Našlapaný to není,“ uvažuje nad startovní listinou. „Proč by se to nepovedlo? Po dvou bodech v extralize jsem pardubickou dráhu nenáviděl ,ale teď jsem si o junioráku spravil chu. Je to otevřený. Buď a nebo. Jako ve všem.“

Statistické hříčky:
Bořivoj Hádek vyhrál Zlatou stuhu dvakrát v letech 1986 a 1989, jeho mladší bratr Jan v sezóně 1990. Tehdy šlo o národní podnik. Závodilo se dle klasického rozpisu na dvacet jízd s finálovou rozjížďkou navrch. A pokud se do ní Bořivoj nebo Jan Hádkovi kvalifikovali, pokaždé ji vyhráli.

Z úřadujících juniorských mistrů republiky se v předchozích letech mezi vítěze Zlaté stuhy zapsali Matěj Kůs a Filip Šitera. Tomu se v roce 2007 povedl nenapodobitelný kousek, když v juniorském předzávodě Zlaté přilby završil své tituly ve všech třech domácích juniorských šampionátech.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)