Mšeno začíná plnit úlohu korunovační katedrály české plochodrážní scény

Mšeno – 16. září
Hned čtyři české šampionáty vyvrcholí během nadcházejících čtyř týdnů na mšenské dráze, přičemž dva hned zítra. Michal Škurla sem přijede už jako jistý mistr stopětadvacítek. Bude mít napilno, jelikož zastoupí Václava Milíka v sestavě pardubického juniorského družstva. Pardubičan si totiž svými výkony řekl o reprezentační vestu pro finále evropských dvojic místo potlučeného Matěje Kůse.

I šampionát juniorských družstev je už de facto rozhodnutou záležitostí v otázce vítěze. Osvědčený párový tandem Michael Hádek – Jan Holub, doplněný opět o Daniela Hádka, stojí už jen krůček od svého čtvrtého titulu vůbec a třetího v řadě.

Zatímco až do loňského roku vozili na vestách stylizovanou hlavu plzeňského plochodrážníka, letos nastupují v barvách Mšena. Středočeský klub se radoval z vítězství jednou, když ho před pěti lety reprezentovala nenapodobitelná sestava Filip Šitera – Věroslav Kollert.

Mšenští závodníci mají nyní v tabulce dvoubodovou převahu před Pardubicemi, takže jim neúčast Václava Milíka hraje do karet. I když upřímně řečeno, i s ním v sestavě by se Východočeši spíše soustředili na udržení druhého místa. Na ně mají zálusk Slaňáci, jež favorizuje kompaktní sestava. Roman Čejka, Michal Dudek a Eduard Krčmář přišli o vidinu titulu ve Svítkově, avšak prozatím ztrácí jediný bod na Pardubice.

Startovní listina:

Grepl PDK Mšeno II: 1 Stanislav Pouznar, 2 Michal Klein, 11 Zdeněk Růžička
AK Slaný: 3 Roman Čejka, 4 Michal Dudek, 12 Eduard Krčmář
AK Markéta Praha: 5 Pavol Pučko, 6 Ondřej Veverka
ZP Pardubice: 7 Michal Škurla, 8 David Štěrovský
Grepl PDK Mšeno I: 9 Michael Hádek, 10 Jan Holub, 15 Daniel Hádek

Mistrovství republiky 125 ccm:

1 Michaela Krupičková, Liberec
2 Daniel Halamka, Slaný
3 Patrik Mikel, Praha
4 neobsazeno
5 Richard Geyer, D
6 Jakub Ondroušek, Chabařovice
7 Roman Mády, Plzeň
8 Filip Hájek, Praha
9 Igor Kopiec, PL (ACCR – Slaný)
10 Michal Škurla, Praha

Foto: Wojta Zavřel