Junioři slibují drama nejen v otázce zakonzervované bitvy o titul

Pardubice – 29. srpna
Je to paradoxní, ale poslední dvě zastávky českého juniorského šampionátu nepřinesly v otázce boje o titul prakticky vůbec nic. To ovšem hraje do karet Václavu Milíkovi, jenž vede o jediný bod před Michaelem Hádkem, zatímco Jan Holub číhá jako třetí vzadu. Dnes večer by ovšem mohla být situace úplně jiná, jelikož juniorka pokračuje odloženým kolem v Pardubicích.

Podnik ve Mšeně se nevyvedl ani Václavu Milíkovi, ani Michaelu Hádkovi, jenž ho upřednostnil před světovým šampionátem družstev na dlouhé dráze. Oběma se coby nejhorší výsledek prozatím do průběžné klasifikace nezapočítává. Minulé úterý v Praze se zase oba pretendenti mistrovského trůnu rozešli smírně a rozjezd o první místo nemá vliv na situaci na celkové pořadí.

Jan Holub si vítězství ve Mšeně neutralizoval v Praze a vrátil se zpátky na čtyřbodový odstup od leadera. Včera v noci, když s dědečkem Janem a přítelkyní Terezou, mířil se svou bílou dodávkou do Pardubic rovnou ze slovenské Žarnovice, myšlenka na útok na dvojici závodníků před ním mu rozhodně nebyla cizí.

Chleba se bude lámat opět v rozjížďce s číslem devatenáct, která svede dohromady nejlepší čtveřici aktuální klasifikace. Kromě zmiňovaných třech v ní bude i Roman Čejka, který dvěma umístěními na pódiu přeskočil svého staršího klubového kolegu Michala Dudka.

Do závodu se přihlásilo celkem osmnáct závodníků, takže po oficiálním tréninku se bude konat kvalifikace na tři rozjížďky. Vůbec poprvé nastoupí pohromadě dvojice obou maďarských závodníků.

Startovní listina:

kvalifikace: Patrik Nagy, H
  Stanislav Pouznar, Mšeno
  Michal Klein, Mšeno
  Zdeněk Růžička, Mšeno
  Roland Benkö, H
  David Štěrovský, Pardubice
 
hlavní závod: 1 Ondřej Smetana, Praha
  2 vítěz kvalifikace
  3 Václav Milík, Pardubice
  4 Daniel Hádek, Plzeň
  5 Ondřej Veverka, Praha
  6 Roman Čejka, Slaný
  7 třetí z kvalifikace
  8 Eduard Krčmář, Slaný
  9 druhý z kvalifikace
  10 Michal Škurla, Praha
  11 Pavol Pučko, Praha
  12 Michael Hádek, Mšeno
  13 Jan Holub, Mšeno
  14 Michal Dudek, Slaný
  15 Zdeněk Holub, Praha
  16 čtvrtý z kvalifikace
  17 pátý z kvalifikace
  18 šestý z kvalifikace

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)