Češi a Slováci v akci 418

Šest závodů ve třech kubaturách charakterizovalo uplynulý týden na českých oválech, na nichž se neoddiskutovatelnou jedničkou stala kopřivnická ouvertura letošní první ligy. A protože je pondělní dopoledne, podívejme se na Čechy a Slováky v akci za hranicemi.

 

Z předchozího dílu tradiční pondělní kompilace magazínu speedwayA-Z nám zůstává jediný dloužek. Předminulou neděli se konal pouťák na travnaté dráze v Osnabrücku. Vyhrál jej Romano Hummel, Martin Málek (4 2 0 2) se tentokrát do finále nedostal a skončil osmý.

Petr Chlupáč měl minulý týden z našich nejvíce napilno | foto Pavel Fišer

V úterý se točila kola švédské Bauhaus Ligan. Lejonen Gislaved doma pokořil Piraternu Motala, pro niž Václav Milík skóroval čtrnácti body s jedním bonusem (1 3 3 3 1 3).

Skupina E polského šampionátu juniorských družstev se pojede v Pardubicích až dnes, ale déčko pokračovala v tradičním schématu ve Wroclawi. Opole uzavíralo výsledkovou listinu jak ve středu, tak ve čtvrtek. Petr Chlupáč byl po oba dny jeho leaderem s dvanácti (2 2 3 1 2 2), resp. devíti body (3 2 1 2 1 0).

V pátek Gorzow na svém stadiónu porazil nováčka polské extraligy Ostrow 35:55, k čemuž mu Martin Vaculík pomohl deseti body (1 3 3 – 3). V sobotu druholigové Opole zvítězilo v Pile 37:53 a Petr Chlupáč skóroval čtyřmi body (1 0 2 1). Včera se ke slovu nedostal Václav Milík, protože prvoligový výjezd jeho Krosna do Landshutu padl na vrub deště. Zielona Gora doma porazila Rybnik 56:34 a Jan Kvěch zaznamenal šest bodů s trojicí bonusů.