Škrtat už není co

Praha – 22. srpna
Po čtvrtém podniku české juniorky v sobotu ve Mšeně nebyla mezi borci bojujícími o stupně vítězů v celkové klasifikaci vesměs hovorná nálada. Rozličné patálie zapříčinily, že z nejlepší šestice byli spokojení pouze Jan Holub a Roman Čejka. Ostatní želeli minimálně jedné jízdy a dobře si uvědomovali, že se jejich kvóta pro škrtnutí nejhoršího výsledku právě naplnila.

Rozdíl mezi vedoucím Václavem Milíkem a jeho nejbližším pronásledovatelem Michaelem Hádkem zůstal na jediném pouhopouhém bodu. Jan Holub jim ovšem dýchá na záda a od pozice leadera ho dělí tři body. Výrazně si polepšil rovněž Roman Čejka, jenž přeskočil Michala Dudka. Situaci si zkomplikoval rovněž Pavol Pučko. Ve Mšeně se omluvil kvůli nemoci a v průběžné klasifikaci může stoupat k medailovým výšinám už jen díky nadprůměrným bodovým dávkám.

Za těchto okolností zítra pokračuje šampionát jednadvacetiletých svým pátým kolem na pražské Markétě. Opět je naplánovaná kvalifikace, a to i zásluhou účasti dvou zahraničních závodníků. Patrik Nagy už po sobotě výsledkově předčil svého krajana Rolanda Benköa. Vůbec poprvé však do šampionátu zasáhne Lukasz Sowka, jenž měl startovat již při prvním pokusu o pořádání mšenského závodu.

Šestice kvalifikantů se představí nejprve ve dvou jízdách, z nichž si přímý postup zajistí vítěz. Poslední rozjížďka nabídne šanci pro první dva. Kvalifikace se uskuteční bezprostředně po skončení oficiálního tréninku.

Startovní listina:

kvalifikace: Stanislav Pouznar, Mšeno
  Patrik Nagy, H
  Michal Klein, Mšeno
  Zdeněk Růžička, Mšeno
  David Štěrovský, Pardubice
  Lukasz Sowka, PL
 
hlavní závod: 1 vítěz kvalifikace
  2 Zdeněk Holub, Praha
  3 Michal Dudek, Slaný
  4 Václav Milík, Pardubice
  5 Michael Hádek, Mšeno
  6 Eduard Krčmář, Slaný
  7 Michal Škurla, Praha
  8 druhý z kvalifikace
  9 Daniel Hádek, Plzeň
  10 třetí z kvalifikace
  11 Roman Čejka, Slaný
  12 Ondřej Veverka, Praha
  13 Pavol Pučko, Praha
  14 Jan Holub, Mšeno
  15 čtvrtý z kvalifikace
  16 Ondřej Smetana, Praha
  17 pátý z kvalifikace
  18 šestý z kvalifikace

Foto: Wojta Zavřel