Pardubice vyrážejí bránit svůj prvoligový náskok

Mšeno – 11. srpna
Odpověď na otázku, zda je vhodné pořádat první ligu v předvečer velkého šampionátu, dělí závodníky v zásadě na dva tábory. Jedni vítají příležitost k dalšímu tréninku a otestování svých strojů, druzí přijíždějí s obavami o osud své techniky. A tak či onak, zítřejší sedmý prvoligový mítink ve Mšeně přivede do boxů borce, které spíše vystihují přídavné jméno extraligoví.

Šastný závěr předchozího podniku v Březolupech navýšil pardubický náskok už na hodnotu čtyř bodů. Východočeskými oporami se stanou hlavně Václav Milík a Tomáš Suchánek, které budou jistit Tomáš Jůza a debutující David Štěrovský. Jaroslav Petrák si do Mšena plánoval svůj comeback po zranění ramene z Liberce, ale lékařská zpráva vystavila jeho záměrům stopku.

Březolupy a Plzeň se dělí o druhou příčku průběžného pořadí. Moravané nastupují opět bez čtvrtého závodníka. Se třemi borci v sestavě je sice obtížné vyhrát, na druhou stranu na každého z nich zbude z klubového měšce větší díl. Vedle stabilních členů sestavy Martina Málka a Martina Gavendy se zítra objeví Roman Čejka. Plzeňané povolali oba bratry Hádkovy, Jana Holuba a Františka Irmiše.

Sestava Mšena je stejná jako při předchozích dvou prvoligových kláních. Stanislava Pouznara a Michala Kleina doplní nejen Jan Jaroš, ale opět také Filip Šitera, což z domácích činí velké aspiranty na vítězství.

Pražané byli prozatím v nižší soutěži do počtu. Tentokrát bude chybět nemocný Ondřej Veverka, takže pojedou ve třech. Kromě Pavla Pučka vesty klubu z hlavního města obléknou mladí lvi Michal Škurla a Zdeněk Holub.

Startovní listina:

Grepl PDK Mšeno: 1 Jan Jaroš, 2 Stanislav Pouznar, 3 Filip Šitera, 4 Michal Klein
ZP Pardubice: 5 David Štěrovský, 6 Václav Milík, 7 Tomáš Suchánek, 8 Tomáš Jůza
PK Plzeň: 9 Michael Hádek, 10 Jan Holub, 11 Daniel Hádek, 12 František Irmiš
Markéta Praha: 13 Pavol Pučko, 14 Michal Škurla, 15 neobsazeno, 16 Zdeněk Holub
Mitas Březolupy: 17 Martin Málek, 18 Roman Čejka, 19 neobsazeno, 20 Martin Gavenda

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)