Plochodrážní areály o víkendu dostanou exkluzivní automobilovou návštěvu

Slaný a Chabařovice – 21. dubna
Znovu a znovu čtete startovní listinu a připadáte si jako v nejlepším snu, jemuž jako na potvoru odporný zvuk budíku dopřeje pouhých pár minut před probuzením. Dakarská líza, které před skoro čtyřiceti lety držela celá země palce, ať se Afrikou dostane až do cíle. Elery, eresa, báva, poršáci, kvatra… A ta jména. John Haugland, Jozef Studenič, Andrzej Jaroszewicz, Jiří Moskal nebo Pavel Vydra, známý ze hřbetů rallye publikací v motoristických knihovnách. Jenže tohle se vám nezdá, tohle je jedenáctý ročník Rallye Prague Revival na počest legendárního novináře Dalibora Janka.

 

Slavná dakarská liazka povede startovní pole pražského revivalu | foto Karel Herman

Sportovně společenská akce startuje již zítra v poledne slavnostním na pražském Ovocném trhu. Jako první vyrazí na trať Liaz 100.55 restaurovaný Tomášem Pourem. Po ní se do soutěže vydá bezmála sto šedesát posádek v kabinách historických skvostů.

Během třech dnů se objeví rovněž na plochodrážních stadiónech. Show sections jsou plánovány do Slaného i Chabařovic. Na severu Čech automobily ochutnají především terénní trať, nicméně vyjedou i na ovál.

Soutěžní automobily se objeví i na plochodrážních oválech | foto Antonín Škach

Diváci mají vstup na závodiště ve Slaném i v Chabařovicích gratis, chystá se pro ně i občerstvení ve stáncích. Organizátoři je prosí, aby se nestali překážkou soutěži, respektovali zakázané prostory a respektovali pokyny činovníků. Suma sumárum, ať se nechovají jako pitomci, jelikož jakékoliv narušení pohodové revivalové atmosféry je to poslední, co by si každý soudný mohl přát.

Program Rallye Prague Revival na plochodrážních stadiónech:

pátek Slaný 17:00 show section
sobota Chabařovice 11:00 a 16:45 show section rallyecross
neděle Chabařovice 9:43 show section rallyecross
Slaný 11:30 show section