Češi a Slováci v akci 412

Prodloužený velikonoční víkend dozajista nenechal správné plochodrážní fanoušky sedět doma, ačkoliv tam bylo větší teplo než na stadiónech ve Slaném a v Plzni. Naši závodníci však závodili také za hranicemi. Tradiční kompilace magazínu speedwayA-Z na časové ose posunula z pondělí o čtyřiadvacet hodin dopředu, ale zavede vás nejen do Polska, nýbrž také do Maďarska a Nizozemí.

 

Eduard Krčmář prožil vydařené Velikonoce | foto Karel Herman

Velikonoční plochodrážní program odstartovali v Debrecenu. Easter Cup se stal kořistí Jakuba Jamroga, který proburácel cílem finále A před Nickem Škorjou, Olegem Michajlovsem a Ernestem Kozou. První závod sezóny absolvoval Jakub Valkovič. Inkasoval sedm bodů v základní části (0 2 1 1 3) a posléze triumfoval ve finále D.

Eduard Krčmář prožil vskutku excelentní comeback po tři čtvrtě roku rekonvalescence. První české finále jste viděli sami. Nazítří po něm prvně startoval za Rzeszow ve druhé polské lize. Jeho klub sice na výjezdu do Rawicze prohrál těsně 46:42, avšak slánské eso se díky třinácti bodům stalo nejlepším mužem utkání. Z domácích závodníků mu sebral body jen Damian Drozdz, který se v osmé jízdě vklínil mezi něho a jeho kolegu Kevina Wölberta.

V neděli si v extralize Leszno vyjelo remízu s Gorzowem 45:45. Martin Vaculík přispěl hostům sedmi body (0 2 1 2 2).

Martin Málek vyrazil do Balkbrugu | foto Pavel Fišer

Po dvou letech covidové pauzy se konečně rozbíhají kola dlouhých a travnatých drah. Martin Málek si nejprve na Velký pátek pojistil ve Slaném místo i pro druhé finále v září v Plzni. A včera se účastnil mezinárodního klání v Balkbrugu. Patnáct bodů v základní části (2 4 5 4) poslalo do finále B. V něm dojel druhý za Dave Meijerinkem. Postoupil do áčka, jež přineslo pořadí Romano Hummel, Dave Meijerink, Jannick de Jong, Henry van der Steen, Jacob Bukhave a Martin Málek.