Václav Milík se chce udržet na čele průběžné klasifikace

Divišov – 15. července
Po odvolání pardubického závodu kvůli přemíře dešové vody pokračuje český juniorský šampionát zítra svým třetím dílem v Divišově. Po patnáctibodovém maximu na plzeňských Borech se na čele průběžné klasifikace hřeje Václav Milík. Pardubický junior by rád zůstal leaderem také zítra, by mu na záda dýchají Michael Hádek a Jan Holub.

Ve středu Jan Holub dvakrát Václava Milíka porazil na jeho domácím svítkovském kolbišti. „Měl jsem druhej‘ motor,“ vysvětloval domácí závodník ztrátu dvou bodů. „Ten pražskej‘ si ale nechávám na Divišov. Tam musím vyhrát. Když člověk vede, nesmí to ztratit.“

Jeden nejhorší výsledek z celého seriálu se bude škrtat, nicméně Michal Hádek o tuto výhodu přijde. V termínu mšenského podniku koncem července totiž vyráží na evropský šampionát na travnaté dráze. Proto by nesmírně rád eliminoval svou jednobodovou ztrátu na Václava Milíka. Stejné ambice má ostatně i Jan Holub, kterého od průběžného vedení ovšem dělí tři body. Navíc se poslední dobou zdá, že obhájce titulu zdárně překonal mírný útlum konce jara.

Trojice favoritů se ovšem může dočkat překvapení ze strany soupeřů, jak už to především v podnicích věkové kategorie do jednadvaceti let bývá. Obzvl᚝ Pavol Pučko se v Divišově cítí jako doma a po zranění z Krosna konečně potřebuje odrazit se vzhůru. Je tu trojice nebezpečných Slaňáků a také další Pražané.

Kupříkladu Jaroslav Hladký vodil předevčírem Václava Milíka až téměř do cíle. A po závodech se svěřoval, že jednou z příčin jeho porážky byla i skutečnost, že netušil, zda se nejedná o týmového kolegu Ondřeje Veverku. Jenže zítra se ovšem v Divišově pojede závod jednotlivců.

I když ve startovní listině figuruje sedmnáct závodníků, kvalifikace se konat nebude. Michal Škurla byl přihlášen až po termínu uzávěrky. Sice živil naději na místo v hlavní šestnáctce, protože Pavol Pučko koketoval s myšlenkou upřednostnit flat track v Plzni, ale po zrušení závodu musel vzít zavděk startovním číslem sedmnáct.
V Divišově ovšem bude chybět Roland Benkö, jenž startuje v maďarském šampionátu. Proti debutu Michala Průchy a Davida Štěrovského se postavily jejich fraktury, zatímco se Zdeňkem Vrbou, René Vidnerem a Milanem Čermákem se ve startovní listině už nepotkáme s ohledem na předčasný konec jejich kariér.

Startovní listina:

1 Jaroslav Hladký, Praha
2 Dominik Hinner, Praha
3 Eduard Krčmář, Slaný
4 Václav Milík, Pardubice
5 Jan Holub, Mšeno
6 Pavol Pučko, Praha
7 Stanislav Pouznar, Mšeno
8 Zdeněk Růžička, Mšeno
9 Zdeněk Holub, Praha
10 Ondřej Smetana, Praha
11 Michael Hádek, Mšeno
12 Ondřej Veverka, Praha
13 Roman Čejka, Slaný
14 Michal Dudek, Slaný
15 Michal Klein, Mšeno
16 Daniel Hádek, Plzeň
17 Michal Škurla, Praha

Foto: Wojta Zavřel