Michala Škurlu čeká třetí kubatura

Norrköping – 7. července
Léto obecně a především prázdniny jsou obdobím cestování a zvýšeného turistického ruchu. Na cesty se vydali rovněž Eduard Krčmář, Ondřej Smetana a Michal Škurla, kteří se v sobotu zúčastní ve švédském Norrköpingu druhého ročníku zlatého poháru v kubatuře 250 ccm. Největší porci kilometrů ovšem spolykal Michal Škurla, jenž se opět postaral o přepsání statistických tabulek.

Z českého trojlístku jako první vyrazil Ondřej Smetana. Jeho otec Radek tak už ve středu mohl svým kolegům posílat zprávy o teplotě moře, zácpách na dánských dálnicích či závratné ceně švédského piva, které je k mání v přepočtu za sto šedesát našich korun.

Obhájce prvenství Eduarda Krčmáře vázaly povinnosti ke Slanému, jenž včera doma bojoval o zachování naděje na extraligové play-off. Michal Škurla si 1324 kilometrů dlouhou trasu Praha – Norrköping prodloužil o dvě cesty z Třebsína u Štěchovic prodloužil o dva krátké skoky do Chabařovic a zpět.

Právě on se stane prvním plochodrážníkem, který se během jediné sezóny objevil v sedle stopětadvacítky, pětistovky i dvěstěpadesátky v závodním klání, přičemž dvakrát se tak stane v mítinku ekvivalentním mistrovství světa.

Zatímco Michal Škurla ještě včera zvyšoval svůj náskok ve stopětadvacítkovém Speedway Mini Cupu, jeho motocykl už byl ve Švédsku. „Vzali nám ho tam Smetanovi, v pátek večer jsem jim ho dával na Mořině,“ vysvětluje jeho otec Tomáš a dodává, jak k účasti jeho syna došlo. „Když se zranil Michal Průcha, půjčili jsme si jeho motor a motorku udělali svoji vlastní. Potěšila nás i JRM, sehnali jsme tam pětadevadesát věcí ze sta.“

Foto: Lubomír Hrstka