První liga pokračuje pod Ještědem

Liberec – 7. července
Po úterním mítinku ve Mšeně pokračuje první liga už pozítří pod stříbřitým Ještědem svým pátým kolem, jenž se původně mělo konat v Praze až na samotném sklonku sezóny. By někteří lepší závodníci ještě včera zvažovali svou účast s ohledem na výši nákladů či technické potíže, dnes zveřejněná startovní listina neobsahuje žádné překvapení.

Martin Málek si dojem ze svého úterního patnáctibodového maxima pokazil kvůli zadřenému motoru. Pouze jeden motocykl v boxu mu zkomplikoval život rovněž při včerejší extralize ve Slaném. A to jej kromě sobotního Liberce čeká ještě nedělní utkání jadranské ligy v Žarnovici.

Ve Mšeně přišel o svůj starší motor Jawa i Tomáš Suchánek, který si chtěl šetřit lepší agregáty GM na důležitější mítinky. Přesto i on figuruje ve startovní listině sobotního mítinku stejně jako Michael Hádek, jenž ve mšenských boxech přemýšlel hodně ekonomicky, a Zdeněk Simota. Ten se v mšenských boxech neobjevil vůbec, protože zánět v koleni musel léčit pomocí antibiotik.

Jak všechno nakonec dopadne, ukáže s největší pravděpodobností až sobotní přejímka. Jisté je, že Lubomíru Vozárovi bude chybět Václav Milík. Benjamínek pardubického týmu se totiž jako jediný český reprezentant probil do finále mistrovství Evropy do devatenácti let, které se koná ve stejný den ve slovinské metropoli Lublani.

Startovní listina:

AK Markéta Praha: 1 Ondřej Veverka, 2 Jaroslav Hladký, 3 Pavol Pučko, 4 Dominik Hinner
Mitas Březolupy: 5 Martin Málek, 6 Roman Čejka, 7 Martin Gavenda, 8 neobsazeno
Grepl PDK Mšeno: 9 Jan Jaroš, 10 Michal Klein, 11 Stanislav Pouznar, 12 Zdeněk Růžička
ZP Pardubice: 13 Tomáš Suchánek, 14 Tomáš Jůza, 15 Jaroslav Petrák, 16 Jaromír Otruba
PK Plzeň: 17 neobsazeno, 18 Jan Holub, 19 Zdeněk Simota, 20 Michael Hádek

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)