Českého fanouška v lednu zajímají nejen ledy, nýbrž také liga

Pardubice – 19. ledna
Venku to setsakramentsky klouže. Fanoušek ploché dráhy si v takovém případě ani nemusí natlouci nos či odřít koleno a roztrhnout kalhoty a stejně myslí na závody ohřebovaných speciálů. Že by to letos přece jen klaplo? Muži stojící v čele disciplíny však myslí i na teplejší měsíce, kdy upadnout je už přece jen větší kumšt. A tak vedle jednání o mistrovství republiky na ledové dráze, vytvořili také jízdní řád pro extraligu.

 

Liberecký stadión bude českou extraligu hostit již potřetí za sebou | foto Pavel Fišer

Vyšší česká divize se bude opět skládat jen ze čtveřice závodů bez finálové části. Původní požadavek Gniezna na závod na svém polském stadiónu byl usměrněn směrem Staré Pavlovice. Začne se zjara v Praze. Srpen přinese nejen dvojzávod Pardubice – Liberec, ale především rozuzlení ve Slaném, než si školáci připraví své aktovky pro návrat do školních škamen.

Závěr první ligy v Žarnovici by se totiž měl konat hned bezprostředně po mistrovství republiky dvojic v Kopřivnici. Není vyloučeno, že se kalendář nižší české divize ještě změní. O účast v ní má rovněž slovinské Krško. Zda se však v české soutěži objeví, nebude jasné dříve než na konci ledna.

České ledy nepotřebují víc než přízeň mrazů | foto Karel Herman

Jisté změny jsou i v termínech juniorského šampionátu, jehož data přinesl Ježíšek dopoledne před štědrým večerem. Žarnovický podnik se z října přesunul na srpen a Plzeň našla svůj termín v půlce června.

Do jara času dost, takže co s těmi ledy? Petr Moravec prozatím vedl jednání s Holicemi v Čechách, kde se před třemi toky závodilo, byť se všude v okolí louky jen zelenaly. Kromě toho by se mohlo jet i v diváky standardně okupované Kopřivnici, ale i v destinacích Radka Hutly, tedy v Mělicích a Opatovicích nad Labem. Přislíben je také Hamr na Jezeře. Zásadní podmínka je jen jediná. Mráz.

Česká liga anno domini 2022:

extraliga: 19.4. Praha
10.8. Pardubice
11.8. Liberec
31.8. Slaný
1.liga: 4.6. Kopřivnice
23.6.Praha
17.9. Svitavy
9.10. Žarnovica