Češi a Slováci v akci 400

Blížící se konec letopočtu přináší větší prostor pro statistické bilancování. Posledním letošním českým vítězem plochodrážního závodu se stal Hynek Štichauer při ouvertuře saského Drift-On-Ice. V Čechách ve stopětadvacítkách Petr Marek při poháru v Plzni, ve dvestěpadesátkách Adam Bednář během závěrečného mistrovského podniku ve Svítkově a v klasické kubatuře Václav Milík ve finále Nice Cupu v Pardubicích. Odložíme-li podmínku oficiálního závodu, potom se jména přepíší na David Hofman a Patrik Linhart díky rozlučce v Kostěnicích. Právě oválku u železniční trati však nikdo neodepře primát posledního závodiště, kde letos vrčely plochodrážní motory.

Hobíci se včera sešli v Kostěnicích | foto Veronika Novotná
Na ovále se svezl také Matyáš Hlaváček | foto Veronika Novotná

Včera se zde konala Štěpánská jízda, kterou operativně svolal Milan Moravec. Podmínky pochopitelně nedovolily závodní rozjížďky, nicméně do sedla usedli také Matyáš Hlaváček, Radek Červenka a Stanislav Buňka.

Protože se hobíci plánují na kostěnickém oválku setkat i dnes, jejich rekord nejzazšího data pro plochodrážní ježdění se evidentně dočká nové hodnoty.

Milan Moravec za letu | foto Veronika Novotná