Brady Kurtz lépe vzpomíná na loňskou Zlatou přilbu

Pardubice – 3. října
Je jich osm. Herman Gunzenhauser, Ole Olsen, Jiří Štancl, Erik Gundersen, Jeremy Doncaster, Tony Rickardsson, Leigh Adams a Jason Doyle se ze sedmačtyřiceti vítězů pardubické Zlaté přilby mohou chlubit minimálně dvěma triumfy ve dvou letech po sobě. Nicméně problém se může stát i obhajoba pódiového umístění v závodě všech závodů, o čemž ví své také Brady Kurtz.

Jan Kvěch, Jason Doyle a Brady Kurtz na stupních vítězů Zlaté přilby města Pardubice 2020 | foto Karel Herman
Čtvrtfinálový pád ukončil pouť Bradyho Kurtze letošní Zlatou přilbou | foto Kiril Ianatchkov

Letos pětadvacetiletý Australan stál na pardubickém pódiu již v kvalifikaci juniorského mistrovství světa. Ve Zlaté přilbě debutoval v roce 2016. Tehdy vypadl ve čtvrtfinále. Loni však v redukovaném pořadu pronikl až do velkého finále, v němž jej šachovnicová vlajka v rukou Jaroslava Kocka pozdravila jako třetího po vítězném Jasonu Doylemu a druhém Janu Kvěchovi.

Do pádu se zapletl také Tero Aarnio | foto Kiril Ianatchkov

Letos figuroval mezi přímo nasazenými čtvrtfinalisty. Jenže hned ve své úvodní jízdě najel do pásky. Jeho místo zaujal náhradník Jaroslav Petrák, jenž odsoudil britského šampióna Adama Ellise na poslední pozici.

Účinkování Bradyho Kurtze v letošní Zlaté přilbě se uzavřelo hned ve druhé čtvtfinálové sérii. Upadl ve výjezdu a navíc do něho vrazil Tero Aarnio. Oba odešli do depa po svých, ale Australan byl diskvalifikován. S nulou na kontě nemělo smysl pokračovat.

Jason Doyle (1) stál na pódiu, na něž Brady Kurtz (5) letos nedosáhl | foto Kiril Ianatchkov
Jason Doyle (1) stál na pódiu, na něž Brady Kurtz (5) letos nedosáhl | foto Kiril Ianatchkov