České dvěstěpadesátky ještě neskončily

Pardubice – 5. října
Mistrovství republiky v kubatuře do 250 ccm se letos dostalo do patové situace. Jaroslav Vaníček šokuje svými výkony v pětistovkách mnohem zkušenější soupeře a na čtvrtlitry vzpomíná asi jako na mateřskou školku. A po zranění Josefa Novotného a Jana Hlačiny se včera na Markétě setkali pouze tři závodníci. Za těchto okolností nemohl mít podnik status mistrovství republiky, což ovšem neznamená, že by o mistru republiky mělo být již rozhodnuto.

 

Třetím českým závodníkem v kubatuře 250 ccm je Vojtěch Šachl

V kalendáři čtvrtlitrového šampionátu republiky zbývají již jen dva mítinky, oba shodou okolností v Pardubicích. První z nich by tento pátek měl doprovodit mistrovský flat track, druhý příští sobotu poskytnout aranžmá Nice Cupu.

Při třech českých závodníků nezbývá než pardubickému klubu sehnat dva cizince, aby závod s pěti startujícími mohl být uznán za mistrovský. „Řeším, jestli budou Slovák a Slovinec ochotni přijet v některém z termínů,“ svěřuje se Petr Moravec.

Není těžké uhodnout, že by se jednalo o Juraje Šušku a Svena Cerjaka, které jsme již v českých dvěstěpadesátkách viděli. Tým složený ze závodníků v sedlech dvěstěpadesátek by se měl objevi rovněž v nedělních mistrovství republiky juniorských družstev v Kopřivnici.

Adam Bednář (červená) v rozhovoru s Matoušem Kameníkem (bílá)

 

Foto: Štěpán Ševčík