V Praze se deště nebojí

Praha – 17. května
Vytrvalý d隝, který předčasně zastavil sobotní Grand Prix Švédska, se dostal na přetřes také při dnešní tiskové konferenci české velké ceny. Petr Ondrašík řekl, že se ho nebojí, navíc potvrdil Lukáše Drymla a Zdeňka Simotu na postech náhradníků a prozradil další informace ze zákulisí. Přítomen byl i Petr Moravec, předseda VV SPD, který pražské Markétě gratuloval k pořádání již patnáctého ročníku.

Grand Prix České republiky 2004 mají všichni její účastníci v živé paměti. Zatímco se choulili pod pláštěnkami ve vodopádech dešové vody, na dráze kroužily jenom oranžové grejdry, aby odstranily hutné bláto.

„Ani relativně silný d隝 by nám nemusel dělat starosti,“ říká Petr Ondrašík. „Dráha je vyspádovaná a voda může odtékat. Pražský šéf hovořil i o vstupenkách. Dvě třetiny jsou již prodány, přičemž celá třetina skončila v Polsku. Jedličkovy ústavy mají v sobotu mezi sebou sportovní finále, ve kterém budou bojovat o sto lístků. Navíc zhruba pět tisíc vstupenek na páteční trénink bylo rozdáno do základních a středních škol.

Pro diváky bude připravena velkoplošná televize. V provozu bude neustále dvacet kamer, které budou přinášet i velice netradiční záběry. Jedinou komplikací pro návštěvníky by mohly být omezené kapacity parkoviš v prostoru Vypichu a limitovaný přístup ulicí Zvoníčkova z důvodu výstavby metra.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)