Josef Franc pojede do lázní zdaleka

Mariánské Lázně – 14. září
Startovní listina sobotního mistrovství republiky na dlouhé dráze v Mariánských Lázních láká do ochozů skvělými jmény. Kdo se vyšplhá úplně nejvýš na obří pódium, je otázkou, která dopředu nezná řešení. Každopádně nejdelší cestu bude mít úřadující šampión Josef Franc.


Tipujte:

Kdo se v sobotu stane mistrem republiky na dlouhé dráze?

View Results

Loading ... Loading ...

Na vině je totiž Speedway of Nations v Daugavpilsu, do nějž český národní tým vstoupí prvním semifinále v pátek. Josef Franc sem vyrazí ve stejné dodávce s Petrem Chlupáčem, zatímco jeho mentor Zdeněk Schneiderwind a mechanik Jiří Georgiev pojedou rovnou do Mariánských Lázní. Jejich závodník přiletí ranním letem do Mnichova.

Do závodu vstoupí již v rozjížďce s číslem jedna. Startovní listina prozatím čítá čtrnáct jmen. Po německém šampionátu ve Vechtě vypadl Marcel Dachs, jenž si poranil rameno. Manažer závodu Karel Kadlec oslovil Michaela Härtela.

Čekalo jej odmítnutí, protože Němec má jiné závody, avšak pomoc se zajištěním posledního závodníka přislíbil také Stephan Katt. V jednání jsou rovněž dva borci na pozicích náhradníků.

Hlavnímu závodu se o doprovod postarají veteráni ve své sérii EVLS. Protože se nikde nezávodí a licence a pojištění není zdarma, o účast ve čtyřventilech neprojevil zájem prakticky vůbec nikdo. Závodníků s dvouventilovými motory přijede šest.

Střetnou se spolu ve čtyřech rozjížďkách v každé sérii hlavního závodu. O jejich pořadí rozhodnou výhradně body z jízd, protože finále nebude vypsáno.

Josef Franc bude mít do Mariánských Lázní dlouhou cestu

Startovní listiny sobotních závodů v Mariánských Lázních:

MR:
1 Daniel Spiler, D
42 Stephan Katt, D
31 Dennis Helfer, D
444 Josef Franc, Praha
5 Sam Ensing, NL
66 Romano Humel, NL
7 Julian Bielmaier, D
88 Hynek Štichauer, Pardubice
9 Lukáš Hromádka, Kopřivnice
10 Alessandro Milanese, I
11 Martin Málek, Březolupy
12 Andy Appleton, GB
13 dodatečně
14 Jaroslav Petrák, Pardubice
84 Nigel Hummel, NL
16 dodatečně
17 dodatečně
EVLS – dvouventily:
2 Franz Greisel, D
4 Manfred Giertz, D
9 Keith Snelling, GB
21 Wolfgang Henselak, D
25 Peter Ritzel, D
26 John Pedersen, DK

Foto: Kiril Ianatchkov