Pražská neděle bude patřit ploché dráze

Praha – 10. září
Nedělní odpoledne bude v pražské šestce patřit ploché dráze. V jednu na malé Markétě bude pokračovat mistrovství republiky stopětadvacítek na krátkých tratích. Odpolední mistrovské dvěstěpadesátky byly přeloženy na čtvrtý říjen, kdy se postarají o doprovod Tomíčkova memoriálu. Velký ovál bude proto plně k dispozici čtyř týmům zápolícím v poháru přátelství, jenž drží pohromadě jen zázrakem či přesněji řečeno díky pořadatelskému úsilí.

 


Tipujte:

Kdo vyhraje nedělní pohár přátelství v Praze?

View Results

Loading ... Loading ...

Letošní soutěže se neúčastní Diedenbergen, který v červenci v Žarnovici zastoupil maďarský tým, jenž však pozítří do Prahy nepřijede. Čtvrtým celkem v závodě tím pádem bude tým českých juniorů do devatenácti let. Za soupeře bude mít pražskou Markétu s trojicí juniorských reprezentantů, slovinské Krško a slovenskou Žarnovica.

Slovenský klub se však evidentně ocitnul na personální křižovatce. Loni dokonce postavil juniorský národní tým, ale různé okolnosti zapříčinily, že se letos na oválech pravidelně objevuje pouze Jakub Valkovič. Jenže toho jako na potvoru sklátily horečky, díky nimž nepojede ani zítra do Nagyhalaszu ke společnému šampionátu Slovinska, Maďarska a Slovenska.

Přitom Žarnovica své družstvo skládala s obtížemi. Padala jména Martin Málek, Hynek Štichauer a Jaroslav Petrák. Jenže ani jeden z nich slovenskou vestu neoblékne, protože si hodlají otestovat lázeňský kilometr před posledním tréninkem před mistrovstvím republiky o příští sobotě.

Ačkoliv je situace zralá na bílý prapor, vedení Speedway Clubu je daleko od kapitulace. Nastoupí Ondřej Smetana, který jeho barvy hájí v první lize, a přijedou dva Poláci. Otázkou však zůstává, kdo nahradí nemocného Jakuba Valkoviče. Ve hře je Milen Manev či nějaký Maďar, který by do Prahy přijel po ose z Nagyhalaszu.

Dle posledních informací jsou Slováci v kontaktu také s Bruno Belanem, jenž za ně nastoupil již pražské první lize.

Startovního listina nedělního závodu v Praze:

AK Markéta Praha: 1 Jan Macek, 2 Filip Hájek, 3 Daniel Klíma, 4 Petr Chlupáč, 5 neobsazeno
AMD Krško: 1 Nick Škorja, 2 Miran Praznik, 3 Denis Štojs, 4 Sebastian Kössler (A), 5 neobsazeno
Czech U19 Team: 1 Pavel Kuchař (Praha), 2 Jaroslav Vaníček (Praha), 3 Jan Jeníček (Pardubice), 4 Daniel Šilhán (Pardubice), 5 neobsazeno
SC Žarnovica: 1 Nikodem Bartoch (PL), 2 dodatečně, 3 Ondřej Smetana (Praha), 4 Tomasz Orwat (PL), 5 neobsazeno
Vítězní Pražané v Žarnovici: zleva Jan Macek, Petr Chlupáč, Daniel Klíma, Jan Kvěch a kouč Zdeněk Schneiderwind

Foto: Mirek Horáček