Slunečná středa zažila slánský trénink

Slaný – 10. září
Navzdory tomu, že ve středu se v Plzni konal první finálový závod mistrovství republiky jednotlivců, vyslyšel trenér Autoklubu Slaný Miroslav Rosůlek přání mladých nadějí klubu, že by si před víkendovými závody v Mariánských Lázních a Praze naladily nejen svoji formu, ale hlavně za pomocí svých otců svoje stroje.

 

Sobota i středa na slánském ovále

Ve Slaném se pilně trénuje

Středa je tradičním tréninkovým dnem slánského klubu a podle počtu jezdců se trénuje jak na malé, tak na klasické dráze, tentokrát byl trénink zaměřen na malou dráhu k výše avizovaným víkendovým akcím a také proto, že už v sobotu 4. září dopoledne byli v permanenci oba ovály, na které vyjeli junioři Milan Dobiáš, Vojtěch Zamazal a Bruno Belan, který ještě zdaleka netušil, že o pár dní později bude stát na nástupu na plzeňských Borech při finálovém boji o mistrovský titul v seniorské kategorii. Dalšími trénujícími jezdci byli Karel Průša, Tony Katra a Štěpánka Nyklová.

Tím výčet nekončí, dorazil rovněž Patrik Linhart a s ním jeho bývalý oddílový kolega a jezdec, který měl před sebou hvězdnou budoucnost Miroslav Fencl. Toto duo doplnil Daniel Halamka, možná, že  ještě někdo zapátrá v paměti, že toto

jméno se již na plochodrážním kolbišti někde objevilo, ano před určitým časem tento talent sedlal motocykl kubatury 125 ccm, ale zranění a další okolnosti jej přiměly  plochou dráhu opustit. Po určité době se rozhodl sestavit si závodní stroj, absolvoval trénink v Divišově  a oslovil vedení slánského klubu, zda by mu umožnilo si zatrénovat, což samozřejmě nebyl problém.

 

Přichází noví závodníci

Slaný má stále dost zájemců o plochou dráhu

Miroslav Rosůlek po náročném dnech vedoucího depa jak při finálovém závodě dvojic, tak i extraligovém klání o pár dní později, byl opět plný elánu a jak v sobotu, tak i ve středu měl svým svěřencům co říci a hlavně poradit. Jeho rady Karel Průša, Štěpánka Nyklová, Petr Marek a Štěpán Ševčík určitě zúročí jak v Mariánských Lázních, tak i v neděli v Praze.

Dále si malý ovál vyzkoušel Daniel Halamka a s ním nováčkové slánské mládeže, pětiletý David Filipovský a o dva roky starší Aleš Altman. Oba sedlali své motokrosové speciály a pomalu si začali zvykat na plochodrážní prostředí, zatím své postupné motoristické krůčky poznali na motokrosové trati v nedaleké Třebízi.

Dalším, kdo si vyzkoušel malý ovál, byl Tobias Jeník. I on měl k dispozici motokrosový stroj, byť jeho otec vyložil ze své dodávky i plochodrážní motocykl Honda, ale ten bude ve Slaném připraven pro případného zájemce o tento sport.

Sluneční tréninkový středeční podvečer se ve Slaném vydařil, spokojeni byli jak samotní jezdci, tak i trenér klubu Miroslav Rosůlek, který svými výsledky a pracovitostí jak ve slánském AK, tak i jako trenér Sportovního centra mládeže AČR dal těm, kteří na jaře projevili zájem o jeho nahrazení z těchto pozic jasnou a pádnou odpověď, že rozhodně nejen pro slánský klub hodně znamená.

 

Foto: Antonín Vilde