V Mariánských Lázních se pojede jen v sobotu

Mariánské Lázně – 6. května
Teprve včera padlo definitivní rozhodnutí, že se v Mariánských Lázních pojede mistrovství republiky také letos. Kvůli termínové kolizi s pouákem v nedalekém Plattlingu a také kvůli úsporným opatřením před světovým finále se o titul mistra republiky uskuteční v sobotu a bude včleněn do mítinku evropské série veteránů.

Rozpis šampionátu republiky na dlouhé dráze by měl být vytvořen pro dvanáct startujících. Z českých borců bude chybět Karel Kadlec, který preferuje veteránské klání, a Antonín Klatovský. S největší pravděpodobností se v západočeském depu neobjeví ani Michael Hádek. Pakliže bude zdráv, nastoupí v chorvatském Goričanu v kvalifikačním kole juniorského mistrovství světa, kam byl operativně po svém zranění přeložen z Neustadtu, který se jede o týden dříve.

Potvrzeni jsou Zdeněk Schneiderwind, Josef Franc, Aleš Dryml, Pavel Ondrašík a Richard Wolff. Navzdory limitovaným peněžním prostředkům bychom měli vidět i kvalitní zahraniční konkurenci. Zájem o start projevili Marcel Dachs, Martin Smolinski či Andy Appleton, jemuž loni proklouzl titul doslova mezi prsty.

Program začíná tréninkem v 9:00 a závodit se začne úderem 13:00. Dalším závodem na kilometrovém oválu bude červnové finále mistrovství světa a v příštím roce by se tu měl uskutečnit challenge.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)