První český šampión letošního roku bude korunován pozítří

Slaný – 23. srpna
Koronavirus loni poznamenal nevídaným způsobem celou plochodrážní sezónu. Ovšem za absenci v kolonce mistrů republiky dvojic nemohl. A pokud ano, až ve druhé řadě. Slánský závod padl na vrub silných dešťů a opatření Babišovy vlády mu dala KO až posléze. Každopádně pozítří se na stadiónu ve středočeském královském městě bude rozhodovat o prvních šampiónech roku 2021.


Tipujte:

Kdo se ve Slaném stane mistrem republiky ve dvojicích?

View Results

Loading ... Loading ...

Mistrovská sestava z roku 2019: Josef Franc, Zdeněk Schneiderwind a Jan Kvěch

Léta systému importovaného z Britských ostrovů jsou již minulostí. Pozítří se pojede dle modelu klasických dvojic, dle něhož bojuje sedm týmů v jednadvaceti rozjížďkách. Povolen je náhradník, ale letos takové možnosti nevyužívá žádný ze soutěžících.

Slaný nikdy nevyhrál mistrovství republiky dvojic před domácím publikem a tentokrát se toto prokletí pokusí zlomit Ondřej Smetana a Jakub Jamrog. Markétě pojede s Petrem Chlupáčem a Danielem Klímou, zatímco její další dva elitní junioři posílí jiné sestavy.

Jan Kvěch bude obhajovat svůj titul z předloňské Kopřivnice opět s Josefem Francem, Jan Macek nastoupí s Larsem Skupieněm za svou mateřskou Kopřivnici. Mezi favority je nutno počítat pardubické Václava Milíka a Hynka Štichauera. Jaroslav Petrák vytvoří březolupskou dvojici s Martinem Málkem. O poslední kamínek do mozaiky startovní listiny se postarají Václav Kvěch s Filipem Hájkem.

Startovní listina středečního mistrovství republiky dvojic ve Slaném:

AK Slaný 1 Ondřej Smetana, 2 Jakub Jamrog (PL)
AK Markéta Praha 3 Petr Chlupáč, 4 Daniel Klíma
PK Plzeň 5 Václav Kvěch, 6 Filip Hájek
AK Březolupy 7 Martin Málek, 8 Jaroslav Petrák
Olymp Praha 9 Josef Franc, 10 Jan Kvěch
AMK ZP Pardubice 11 Václav Milík, 12 Hynek Štichauer
Walbo Kopřivnice 13 Jan Macek, 14 Lars Skupieň (PL)

Foto: Martin Búri